Start pentru Loteria Vizelor. Când încep înregistrările

Departamentul american de Stat a anunțat că perioada de înregistrare în programul de imigrare Diversity Visa DV-2024 a început miercuri, 5 octombrie, și se încheie în 8 noiembrie 2022. Trebuie știut că Loteria vizelor se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se va percepe o taxă de înscriere.

Anual, Departamentul american de Stat administrează programul de imigrare mandatat prin lege. Secţiunea 203(c) a Legii de Imigrare şi Naționalitate (INA) stabileşte o clasă de imigranți cunoscută ca “diversity immigrants” din ţările cu rate mici de imigrare în Statele Unite de-a lungul istoriei.

Participanții vor trebui să transmită electronic cererile de înregistrare pentru programul DV-2024, pe pagina de internet dvprogram.state.gov până marți, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României).

Dosarul va fi depus online, la adresa de mail menționată mai sus.

  • Legea permite trimiterea unei singure cereri de înscriere în numele unei persoane pe durata perioadei de înscriere. Dacă o persoană transmite mai multe cereri, atunci ea va fi declarată, automat, ineligibilă pentru acordarea unei vize.

Începând cu data de 6 mai 2023, toți participanții din programul DV-2024, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor avea posibilitatea să verifice electronic stadiul cererii lor de înscriere, prin opțiunea Entrant Status Check, de la adresa de internet: dvprogram.state.gov, dacă cererea lor a fost selecționată. Pe aceeași pagină, Entrant Status Check, participanții selectați vor putea găsi informații despre solicitarea vizelor DV și despre programarea interviului de viză atât pentru ei cât și pentru membrii eligibili ai familiilor lor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.