Ce spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca, referitor la trecerea școlii în mediul online

Ministrul Educaţiei exclude varianta trecerii şcolilor în online din cauza crizei energetice. „Nu ne mai permitem goluri sau pauze în învăţare”, a transmis Ligia Deca.

„Ministerul Educaţiei şi eu, personal, dorim ca şcolile să rămână deschise, indiferent de cursul pe care criza economică sau energetică îl va lua. Nu ne mai putem permite goluri sau pauze în procesul de învăţare”, a afirmat, joi, 13 octombrie, ministrul Educaţiei, Ligia Deca.

Ministrul a mai precizat că există discuţii guvernamentale privind ajutorul acordat şcolilor şi autorităţilor locale, „în aşa fel încât să nu existe discuţii de trecere în online, când, de facto, copiii au nevoia să vină la şcoală”.

„Prioritatea este să păstrăm toate şcolile deschise, indiferent ce se întâmplă pe piaţa energetică”, a adăugat ministrul.

Ministrul Educației a menţionat că unităţile de învăţământ au preţuri plafonate. „Am purtat discuţii cu inspectorii generali pentru asigurarea condiţiilor normale de funcţionare. Nu există din analizele noastre motive de îngrijorare. Dacă sunt cazuri punctuale trebuie aduse la cunoştinţa noastră. Nicio şcoală nu trebuie să închidă pentru că nu îşi poate achita facturile la utilităţi”, a mai precizat aceasta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.