Spectacolul stradal “Nunta” se joacă în două parcuri din oraș

Dacă vremea e frumoasă în acest weekend, „Nunta” Trupei Mihai Raicu se ține sâmbătă 15 octombrie în Parcul Central și duminică 16 octombrie în Parcul UFO, de la ora 17.00. În mod cu totul excepțional, la această nuntă nu se primește darul miresei (adică sunteți invitați cu mic cu mare, fără bilet de intrare).

În spectacolul NUNTA, regizorul Victor Olăhuț nu vrea să plaseze acțiunea în nici o zonă recognoscibilă de spațiu sau timp. Nu e interesat de tradiția populară, nu reproduce ritualuri folclorice, nu folosește garderoba kitsch-flamboaiantă, coafura cu sarmale și machiajul strident la modă în zilele noastre. Iar textul e sublimat cu desăvârșire. Avem mire și mireasă, maestru de ceremonii, lăutari, alai. Situațiile prin care trec aceste personaje fac ca spectacolul să fie unul foarte viu, antrenant, plin de surprize, uneori tragic, dar mai ales comic. Astfel spectacolul nunții capătă foarte multă savoare, iar spectacolul „Nunta” e de-a dreptul savuros.

Cu umor și ironie, temele abordate de spectacol sunt prezentate rând pe rând în vârtejul unei nunți care se încăpățânează să se desfășoare până la capăt, în ciuda haosului din jur, în sunetul muzicii și al ritmurilor antrenante.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.