Daea: Fermierii afectați de secetă trebuie să depună până pe 15 noiembrie documentele

 

Fermierii vor primi despăgubiri pentru culturile afectate de secetă numai după ce vor depune toate documentele privind constatarea pagubelor din teren şi vom putea analiza care sunt posibilităţile de sprijin şi cum vom putea interveni, a declarat, sâmbătă, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

„Fermierii nu aveau cum să primească banii, pentru că suntem în perioada de depunere a documentelor. Până pe 15 noiembrie ei trebuie să depună documentele respective din care să rezulte care este suprafaţa (afectată de secetă n.r.) şi în ce grad de afectare. Nu fac acum niciun fel de estimare. Aştept să se încheie aceste procese de constatare a pagubelor din teren. După 15 noiembrie se încheie acest proces de evaluare foarte laborios şi extrem de greoi din punct de vedere al constatării la faţa locului, pentru că sunt suprafeţe diverse, la distanţe diferite, în parcele diferite, la producători diferiţi, iar această activitate se va concretiza în întocmirea proceselor verbale şi în momentul în care se încheie vom calcula şi vom analiza care sunt posibilităţile şi cum vom putea interveni în acest sens”, a precizat Petre Daea.

Ministrul a subliniat că sprijinul financiar va trebui notificat la Comisia Europeană, pentru că este considerat ajutor de stat. „Vom vedea despre ce este vorba la timpul potrivit. Banii vor fi daţi după ce se încheie aceste procese de constatare, după 15 noiembrie”, a spus el.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.