Se reduce perioada de suspendare a permisului auto

Pe lângă susținerea testului de verificare a cunoștințelor în ceea ce privește regulile de circulație, șoferii cu cel puțin un an vechime vor putea cere reducerea perioadei de suspendare a permisului auto dacă prezintă dovada achitării amenzii primite pentru abaterea rutieră comisă.

Proiectul de lege care va fi votat de către senatori va modifica, de fapt, Codul Rutier (OUG195/2002), introducând o nouă condiție pe care vor trebui să o îndeplinească cei care doresc să ceară reducerea perioadei de suspendare a dreptului de a conduce un vehicul pe drumurile publice.

Pentru a face acest lucru, va fi nevoie, potrivit viitoarei legi, să prezinte “dovada achitării amenzii aplicate pentru săvârşirea contravenţiei care a determinat suspendarea dreptului de a conduce”.

Condițiile pentru redobândirea mai rapidă a permisului auto sunt ca șoferul să nu se afle în primul an de la dobândirea acestuia, adică să nu fie începător și să treacă testul de verificare a cunoașterii regulilor de circulație. Astfel, perioada de suspendare a dreptului de a conduce se va reduce cu o treime, nu cu 30 de zile ca înainte.

Reducerea se va face, la cerere, de către șeful poliției rutiere a județului sau a municipiului București pe raza căruia a fost săvârșită contravenția sau, după caz, de către șeful poliției rutiere din Inspectoratul General al Poliției Române.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.