De ce apa sfințită nu se strică niciodată ?

Apa sfințită are, în conștiința populară, puteri tămăduitoare și este folosită și azi pentru vindecarea și întremarea bolnavilor.

Oricât de veche ar fi, agheasma nu se strică niciodată, după cum sustin preotii. Cercetătorii au analizat și ei în laborator apa sfântă și au ajuns la aceeași concluzie.

Specialiștii susțin că apa intră în contact cu argintul în momentul în care crucea este scufundată, dar si cu busuiocul. Ambele dețin proprietăți antimicrobiene, astfel că lichidul rezistă cât mai mult. Combinația dintre cele două ar ajuta la faptul că nu se alterează.

Mai exact, bacteriile de putrefacție și algele microscopice sunt omorâte de către argint. Ulterior, ele nu se mai pot dezvolta după contactul cu respectivul metal. În același timp, busuiocul are proprietăți antiseptice. Specialiștii punctează că aceste două elemente ar ajuta apa să nu se strice.

La fel ca aurul, metalul are proprietăți sterilizante și antiseptice, iar electrozii de argint ajută la purificarea apei. Acesta omoară bacteriile și microbii, fiind nevoie de o concentrație foarte mică, potrivit Realitatea. Busuiocul și argintul ar ajuta apa pentru ca aceasta să nu se strice.

În cazul în care capătă o culoare verzuie sau un miros neplăcut în timp, aceasta se datorează doar vasului în care este păstrată. În agheasmatarul din biserică, apa sfințită rămâne la fel de proaspătă și bună la gust ca în ziua în care a fost adusă la slujbă.

În tradiția populară, există obiceiul de a bea o gură de apă sfințită dimineața, pe stomacul gol, să prinzi putere și să te apere de boli.

Cu agheasma ungeau fruntea fetelor și a copiilor deocheați, să nu li se facă rău.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.