135 de ani de la nașterea profesorului Dariu Pop

Casa Corpului Didactic „Dariu Pop” Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare a organizat o expoziție de creație plastică și literară cu prilejul Zilei Mondiale a Educației sub egida aniversării a 135 de ani de la nașterea profesorului Dariu Pop.
Au fost expuse pe holurile instituției gazdă peste 40 de lucrări la secțiunea arte plastice și peste 30 de eseuri la secțiunea creație literară.
Prefectul Radu Roca a participat azi la festivitatea de premiere a celor mai reușite creații artistice venite atât din partea elevilor cât și a profesorilor sătmăreni.
”Felicit atât conducerea Casei Corpului Didactic, pe doamna profesoară Mariana Sălăgean cât și cea a Inspectoratului Școlar Județean, pe doamna inspector Anișoara Boitor pentru inițiativă și mai ales pentru reușita acestei acțiuni. Elevii și dascălii lor au prezentat creații deosebite și merită tot respectul și aprecierea noastră.” a declarat prefectul.
La secțiunea arte plastice, tema propusă a fost „Natura și educația în creația artistului și a discipolilor săi”, fiind expuse lucrări ale profesorilor împreună cu cele ale elevilor lor, în timp ce la secțiunea creație literară tema a fost „Educație și creație”, dedicată elevilor de gimnaziu și liceu. Creațiile cele mai valoroase au fost premiate, pe secțiuni și niveluri de studiu, cu materiale dedicate picturii, cu cărți și dulciuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.