Diplome de onoare pentru ONG-urile care au sprijinit orasele infratite

Primăria Satu Mare, Direcția de Asistență Socială și ONG-urile au format în pandemie un grup de lucru pentru a veni în sprijinul sătmărenilor, iar acest grup s-a mobilizat la fel de bine pentru a oferi o mână de ajutor orașelor înfrățite din Ucraina, Ujgorod și Beregovo, imediat după debutul războiului. 

Acest lucru a fost posibil și pentru că sătmărenii s-au mobilizat mereu foarte bine pentru a veni în sprijinul semenilor lor, un aspect care subliniază valorile pe care comunitatea sătmăreană le are.

Primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor, le-a oferit astăzi ONG-urilor care au venit în sprijinul orașelor înfrățite din Ucraina, Beregovo și Ujgorod, o diplomă de onoare, în semn de mulțumire și respect față de efortul depus.

Au fost premiate următoarele ONG-uri: Organizația Caritas a Diecezei Satu Mare, Serviciul de Ajutor Maltez, Fundația ,,Hans Linder”, Fundația Maurer, Societatea Națională de Cruce Roșie, filiala Satu Mare, Asociația ,,Boroka Gyoker” și Asociația ,,O Masă Caldă”.

,,Admir eforturile ONG-urilor care s-au implicat în criza refugiaților, ONG-uri cu care avem o legătură directă prin Direcția de Asistență Socială. Când spun legătură nu măr refer la vorbe sau simple încurajări, ci la o colaborare și un pateneriat concret prin care am trimis orașelor înfățite ajutoare ce au constat în alimente, produse de igienă, rezervoare și sisteme tehnice pentru sistemul de alimentare cu apă. De asemenea, prin aceste ONG-uri am reușit să venim în sprijinul tuturor celor care au fugit din calea războiului. În continuare avem nevoie să rămânem uniți, să colaborăm și să ne ajutăm reciproc. Ne așteaptă multe provocări, iar prietenii noștri din Ucraina vor avea în continuare nevoie de sprijinul nostru.”, a transmis primarul Kereskényi Gábor.

Primăria și ONG-urile partenere au reușit să trimită mai multe transporturi de alimente ce depășesc 500 de tone, produse de primă necesitate, bunuri în valoare de 40.000 de euro pentru orașul înfrățit Beregovo, iar Ujgorod a primit din partea Consiliului și Primăriei Satu Mare un ajutor financiar în valoare de 100.000 de lei. La acestea se adaugă eforturile depuse de ONG-uri pentru refugiații care au intrat în țară: cazare, alimente, produse de igienă și medicamente.

,,Nu am mai experimentat o pandemie, nu am mai experimentat nici o situație de război la granițele țării, ale județului nostru, dar experiența colaborării și conlucrării constituie baza pe care o avem în a răspunde prompt și profesionist atunci când cetățeanul ne cere ajutor”, a declarat directorul Direcției de Asistență Socială, Adrian Balaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.