Cresc pensiile și salariile de la 1 ianurie 2023

Cresc pensiile și salariile de la 1 ianurie 2023, potrivit unor surse guvernamentale. Pensiile vor crește cu maximum 11%, iar salariul minim ma fi majorat la 3000 de lei.

Subiectul creșterii pensiilor și salariului minim a provocat un scandal în coaliție, după ce ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat un pachet de măsuri sociale ale PSD, inclusiv majorarea salariului minim brut la 3.000 de lei și creșterea pensiei minime cu 10%, la 1.Liberalii au criticat declarațiile ministrului, pentru că nu au fost discutate în coaliție înainte ca propunerile PSD să fie făcute publice. Liberalii au plusat apoi, prin vocea lui Rareș Bogdan, care a cerut o creștere a pensiilor cu 16%.

„Dl. Câciu (ministrul PSD de finanțe, n.r.) e obligat să găsească o sursă de finanțare pentru o creștere cu minim 16%. Nu e propunerea mea, e a PNL. Dacă nu găsește resursele, să plece acasă”, a spus Rareș Bogdan.

Luna trecută, premierul Nicolae Ciucă a spus că există voința politică din partea coaliției de guvernare să fie crescute salariul minim și pensiile în 2023.

„Există posibilitatea ca începând cu anul 2023, așa cum am discutat în Coaliție și am afirmat de fiecare dată, să susținem creșterea salariului minim și a pensiei, doar că aceste date, așa cum este și normal și responsabil, vor fi făcute public după ce avem proiecția de buget pe anul 2023. Este cât se poate de posibil, există voința politică atât a PNL cât și a PSD, astfel încât să putem să luăm o astfel de decizie”, a spus el.