Cauți o soluție durabilă pentru dinții pierduți? Alege implanturile dentare!

Dacă te confrunți cu problema edentației, trebuie să știi că efectele negative ale acesteia nu sunt doar de natură estetică, ci poate dăuna întregului organism. Înlocuirea dinților pierduți previne deformările nedorite ale dentiției și îi restabilește integritatea ei, ceea ce duce la restabilirea întregii funcționalități ale acesteia.

Cea mai potrivită proteză dentară este cea fixă, deoarece se remarcă prin stabilitate, funcționalitate și estetică. Printre cele mai bune soluții sunt implanturile dentare, dintre care există mai multe tipuri. Ce sunt și prin ce se deosebesc unele de altele?

Implanturile diferă ca formă, dimensiune și material

Un implant dentar înlocuiește rădăcina dintelui deteriorat. Este de fapt un șurub introdus în osul maxilarului superior sau inferior. Există mai multe tipuri de implanturi dentare disponibile într-un cabinet stomatologic. Diferența dintre ele constă în forma, dimensiunea și materialul din care sunt realizate implanturile. 

Materialul contează, mai ales dacă ai alergii

Implanturile dentare comune tind să fie din titan. Dar dacă, de exemplu, suferi de o alergie la acest material, un implant ceramic (zirconiu) este mai potrivit pentru tine. Același lucru este valabil și în caz de imunitate slăbită sau hipersensibilitate la metale (titan). O coroana dentara sau altă lucrare protetică este apoi plasată pe rădăcina artificială creată în acest fel.  Stomatologul tău îți va recomanda materialul cel mai potrivit pentru tine.

Fiecare formă și dimensiune într-o carcasă diferită 

Majoritatea implanturilor au o formă cilindrică sau conică. Un implant de lamă arată foarte diferit, forma sa seamănă cu un pieptene sau un fel de furcă. În prezent, este cu greu recomandat. A fost folosit în cazul unui os îngust, când nu se putea folosi un tip clasic de implant. Pentru inserare era necesar să se facă o tăietură longitudinală pe creasta osului. Astăzi, problema unui os îngust poate fi rezolvată diferit. Se folosesc metode mai blânde și se poate efectua și reconstrucție osoasă.

Implanturile dentare diferă nu numai prin formă, ci și prin dimensiuni. Se observă o dimensiune diferită față de implanturile obișnuite în cazul implanturilor mini, a implanturilor scurte și ultrascurte sau a implanturilor zigomatice. Fiecare tip este utilizat în circumstanțe diferite. Mini-implanturile au un diametru foarte mic și sunt folosite, de exemplu, în cazul unui maxilar îngust. Se introduc implanturi scurte și ultrascurte dacă osul este prea subțire pentru un implant clasic. 

Implanturile zigomatice sunt folosite doar în mod excepțional, în cazuri mai complexe. Acest tip de implant este introdus în părțile laterale ale maxilarului superior. Este o procedură chirurgicală foarte complexă, efectuată doar în cazurile excepționale. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.