Directorul Adrian Pintea – anunț de ultimă oră pentru fermieri !

Avansul pentru subvențiile agricole și zootehnice, care urmează să demareze din 16 octombrie, a intra în linie dreaptă după ce APIA a reușit la timp să finalizeze toate controalele, în termenul anunțat de 30 septembrie.

”Astăzi am finalizat controalele pentru subvențiile pe suprafață în întreaga țară, atât pentru verificările în teren cât și cele prin teledetecție. Sunt mulțumit să anunț că toate județele s-au încadrat în termenul pe care ni l-am asumat, cel de 30 septembrie, prin efortul funcționarilor. Acum putem spune că intrăm în linie dreaptă pentru demararea avansului pentru subvenții, din care fermierii vor primi de la 16 octombrie 70 la sută pentru plățile directe și 85 la sută în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale. Primele liste cu fermieri sunt deja pregătite iar plata avansului putem spune că a intra în linie dreaptă până la termenul de 16 octombrie”, a anunțat Adrian Pintea pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO.

Fermierii și crescătorii de animale care s-au aflat în eșantionul de control vor intra la plata avansului fără vreo restricție de plată. APIA va achita de asemenea subvențiile și în conturile crescătorilor de vaci care au Sprijin Cuplat Zootehnic (SCZ), aceștia aflându-se în premieră la plată din 16 octombrie după ce ministrul Agriculturii, Petre Daea, a schimbat regulile privind retenția în fermă pentru acest an.

Potrivit unui proiect al Ministerului Agriculturii, lansat în dezbatere publică, din plafonul de 1.919.363,000 euro alocat României pe anul 2022 crescătorii de animale vor primi 185.483.841 euro pentru schema de sprijin cuplat în sectorul zootehnic. MADR a anunțat deja care sunt plafoanele ce vor fi plătite fermierilor pentru campania de subvenții 2022 iar APIA va stabili cuantumul sprijinului per unitate pentru schemele de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, prin raportarea plafoanelor la efectivul de animale eligibile, respectiv la kilogramele de gogoşi crude de mătase eligibile.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.