Cum putem să menținem dulapurile de bucătărie curate

Grasimea lipicioasă de pe dulapurile din bucătărie poate fi îndepărtată ușor, cu câteva ingrediente surprinzător de simple.

Practic, sunt câteva ingrediente pe care le avem oricând în casă: detergent de vase, oțet și bicarbonat de sodiu. De asemenea, este nevoie de bureți moi sau cârpe din microfibră și o periuță de dinți veche.

Detergentul de vase are o capacitate incredibilă de a elimina grăsimea și este non-abraziv. Detergentul de vase conține agenți tensioactivi care fac mai ușoară clătirea murdăriei. Când agenții tensioactivi intră în contact cu reziduurile grase de pe dulapuri, fac ca grăsimea să se înmoaie imediat.

Pentru a curăța exteriorul dulapului, luați un vas cu apă caldă și adăugați un strop de detergent de vase. Folosiți o cârpă moale sau un burete și aplicați soluția pe suprafața dulapurilor. Clătiți urmele de detergent cu o cârpă curată și umedă și lăsați apoi să se usuce.

Un amestec din jumătate apă și oțet este cea mai bună rețetă pentru curățarea generală a dulapurilor care sunt pline de grăsime. Oțetul alb îndepărtează petele de grăsime de pe aproape orice suprafață.

Dacă ați descoperit o crustă de murdărie care nu iese cu niciun chip, luați o periuță de dinți pe care nu o mai folosiți și frecați pata cu bicarbonat de sodiu, până când acțiunea abrazivă o eliberează. La final, ștergeți dulapul cu o cârpă sau cu un burete din microfibră umedă.

Nu folosiți oțet sau bicarbonat de sodiu pe exteriorul dulapurilor, decât dacă le testați întâi. Ambele substanțe pot deteriora suprafața dulapurilor din lemn. Testați un loc mai ascuns și, dacă este în regulă, mergeți mai departe.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.