ALCONOR investeste 23 milioane euro in extinderea fabricii din Carei, Satu Mare

REI, unul dintre cele mai mari grupuri de companii specializat in atragerea de finantari nerambursabile din Romania, cu peste 80 de consultanti in 12 birouri la nivel national, a reusit, cu succes, intermedierea unui proiect de finantare nerambursabila pentru Alconor Company SRL din judetul Satu Mare, ce activeza in domeniul productiei si imbutelierii de bauturi, produse alimentare si hrana pentru animale de companie.

In prima parte a acestui an, Alconor Company SRL, societate cu traditie in judetul Satu Mare, ce activeaza in domeniul „Fabricarii preparatelor pentru hrana animalelor de companie”, alaturi de activitatea de „Productie de bauturi racoritoare nealcoolice, de ape minerale si alte ape imbuteliate”, cu o experienta de peste 23 de ani la nivel national, a aplicat, cu sprijinul REI, pentru un ajutor de stat reglementat de HG 807/2014, pentru care a obtinut recent Acordul de finantare din partea Ministerului Finantelor.

Cu o valoare totala a investitiei de peste 23 milioane euro, din care ajutor de stat de peste 10 milioane euro, proiectul de investitii vizeaza extinderea capacitatii de productie a fabricii existente, specializata in hrana pentru animalele de companie. Unitatea de productie este situata in Municipiul Carei, judetul Satu Mare.

„Suntem bucurosi ca am reusit sa identificam cea mai buna solutie de sprijin pentru proiectul nostru de investitii, prin Schema de ajutor de stat reglementata de HG 807/2014. Echipa noastra a depus toate eforturile necesare indeplinirii cu succes a obiectivului, iar impreuna cu know-how-ul adus de consultantii REI, am facut in asa fel incat proiectul sa poata fi scris si depus fara emotii, iar ajutorul de stat sa fie obtinut cu succes. Pentru noi este prima oara cand apelam la o forma de sprijin nerambursabil si cu siguranta alte investitii ii vor urma”, a declarat Norbert Varga, director general in cadrul Alconor Company SRL.

Extinderea capacitatii de productie a fabricii destinata hranei pentru animalele de companie va conduce la o crestere a portofoliului de produse si la o acoperire mai buna la nivelul intregii tari si la export, mai spune reprezentantul Alconor Company SRL.

„Acesta investitie inseamna mai multe locuri de munca la nivelul municipiului Carei si mai multi bani la bugetul local si cel de stat – esentiale pentru dezvoltarea comunitatii locale, angrenarea micilor intreprinzatori si producatori agricoli locali prin diverse parteneriate, iar, in final, aceasta se traduce printr-un castig atat pentru companie cat si pentru comunitatea locala si nu numai. A fost necesar un plan de investitii solid si integrat care sa vizeze intregul proiect coroborat cu o echipa proprie puternica care sa faca fata provocarii, dar am reusit. Desi nu va fi usor, avand in vedere concurenta acerba din domeniu, am incredere ca, in viitorul apropiat, putem face si alti pasi importanti catre o industrie de productie romaneasca cat mai competitiva si profitabila”, a adaugat Norbert Varga.

Schema de ajutor de stat reglementata de HG 807/2014 a fost una dintre cele mai cautate si solicitate solutii de sprijin nerambursabil din portofoliul REI in ultimii doi ani.

„Companiile din portofoliul nostru au inteles rapid alternativa finantarii prin sprijin nerambursabil oferita de Guvern si avantajele pe care o astfel de metoda de finantare le ofera, fiind axata pe investitii, cu un cuantum generos al intensitatii – de 50, chiar 60% din valoarea totala a proiectelor. Procesul de scriere si depunere ale proiectului pentru clientul nostru, Alconor Company SRL, nu a fost deloc simplu, am alocat colegi exclusiv pentru acest proiect, echipa Alconor a furnizat datele si informatiile necesare scrierii proiectului, am colaborat foarte bine impreuna si, in final, am reusit sa obtinem finantarea dorita de toti”, a precizat Roxana Mircea, Managing Partner REI.

Sursa: www.agendaconstructiilor.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.