Italia nu mai este in TOP-ul preferintelor romanilor pentru munca in strainatate

Topul preferințelor românilor pentru munca în străinătate a suferit schimbări în luna septembrie, Italia și Spania, care până nu de mult timp au fost preferate de români, ajungând pe locurile 10 și 11 în topul accesărilor.

Interesul românilor pentru angajări care privesc munca în străinătate și joburile remote a atins un nou record în luna septembrie, potrivit uneia dintre cele mai cunoscute firme de recrutare. Aproximativ 35.000 de joburi noi au fost postate în luna septembrie pe eJobs.ro, din care 7,4% sunt locuri de muncă exclusiv remote și 6,8% se adresează candidaților care vor să lucreze în străinătate.

Jumătate din joburile disponibile se adresează candidaților din București, urmând cele postate de angajatorii din Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov și Constanța. 2.400 de locuri de muncă remote au fost postate în luna septembrie și puțin peste 2.200 au intrat în categoria „joburi în străinătate”.

În ceea ce privește aplicările, septembrie este luna în care interesul candidaților pentru joburile remote a atins cel mai ridicat nivel din acest an. 130.000 de aplicări, reprezentând 15% din numărul total, au mers către locurile de muncă remote.

Aproape jumătate au fost adunate de angajatorii din call – center / BPO și 40.000 de către cei din IT / Telecom. Advertising / marketing / PR, servicii și financiar – bancar au fost alte trei domenii spre care s-au orientat candidații care își doresc să lucreze de acasă.

La nivel general, domeniile care au suscitat cel mai mult interesul candidaților în luna septembrie au fost retailul, call center / BPO, servicii, IT / telecom și banking.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.