10 modalități de a face bani online în anul 2022

Afacerile online devin din ce în ce mai populare și în România Cu tehnologia digitală avansată pe care o avem la dispoziție, afacerile online nu sunt doar posibile, dar sunt și opțiunea preferată în multe cazuri.  În timp ce magazinele online și comerțul electronic sunt opțiuni grozave, există multe alte modalități de a face bani online.

 

1) Începeți un blog și alăturați-vă unui program de afiliere

Când căutați modalități de a câștiga bani online, începerea unui blog este unul dintre cele mai frecvente sfaturi oferite. Dar un blog singur nu va genera prea mult venit; trebuie să o faci în modul corect. De obicei, sfaturile pentru a câștiga bani dintr-un blog includ optimizarea blogului pentru a atrage mai mult trafic și adăugarea de anunțuri Google AdSense pentru a genera un venit. Problema cu aceasta este că utilizatorii sunt adesea enervați de reclamele frecvente și folosesc blocanți pentru a le evita. În loc să te bazezi pe reclame (și să pierzi bani pentru fiecare utilizator care blochează reclame), ia în considerare programele de afiliere.

Programele de afiliere, în termeni simpli, sunt programe în care site-urile web primesc comisioane pentru trimiterea de trafic către un site web de comerciant. Site-urile afiliate postează link-uri către site-ul comerciantului și sunt remunerate conform unui acord specific. De exemplu, cineva cu un interes deosebit pentru modă ar putea începe un blog care vorbește despre tendințe, ținute și piese vestimentare și ar putea include link-uri (care fac parte dintr-un program de afiliere) de unde cititorii pot cumpăra articolele discutate în postările de pe blog. Opțiunile sunt limitate doar la interesele și gândirea creativă.

 

2) Alăturați-vă unei rețele sociale de tranzacționare

O rețea de tranzacționare socială este foarte asemănătoare cu platformele de social media precum Facebook. Acestea vă permit să vă conectați și să comunicați cu alți investitori, permițându-vă să colaborați, să discutați despre posibilitățile de investiții și să faceți tranzacții mai informate. În plus, au de obicei instrumente online ușor de utilizat care vă vor ajuta să urmăriți toate stocurile, criptomonedele și fondurile indexate. Există multe rețele și platforme din care să alegeți, inclusiv eToro, NAGA, FXTM și Robinhood. Fiecare platformă oferă beneficii și dezavantaje unice. Este important să faceți o cantitate considerabilă de cercetare înainte de a începe cu orice rețea de tranzacționare. Unele caracteristici variabile includ:

Funcții sociale (cât de mult poți interacționa cu alți comercianți)

Taxe de tranzacționare

Comisioane

Reglementări legale și conformitate

Copy-trading (un proces de imitare a comportamentelor comerciale ale unui expert în tranzacționare)

Investiție minimă

Cont demo disponibil

Când începeți călătoria dvs. de tranzacționare și investiție, un sfat obișnuit pe care îl veți auzi este: „Nu investiți bani pe care nu vă puteți permite să-i pierdeți pe termen scurt”. Înțelegeți că tranzacționarea poate fi riscantă, dar profitabilă atunci când are roade.

 

3) Închiriază-ți bunurile

Dacă nu aveți timp sau resurse pentru a vă dedica lucrului online, există întotdeauna opțiunea de a vă închiria bunurile. Cu siguranță există o piață de închiriat aproape orice, de la un dormitor de rezervă pe Airbnb la acea dronă pe care ai avut-o în colț și adună praf. Opțiunile de închiriere a lucrurilor tale sunt nelimitate. Unele opțiuni includ:

Mașină – Dacă aveți o mașină pe care o folosiți rar, există platforme disponibile care vă permit să vă închiriați mașina. Folosind platforme online puteți pur și simplu să vă listați vehiculul și să vă bucurați de venitul suplimentar.

Spațiu – Dacă aveți la dispoziție un dormitor liber, un apartament sau chiar o canapea dormitor, îl puteți închiria persoanelor care au nevoie de un loc unde să doarmă. Airbnb sau Booking este o platformă populară care vă permite să vă închiriați spațiul.

Un punct de reținut despre închirierea bunurilor sau proprietății tale este să faci niște cercetări și să înțelegi cum să faci acest lucru în siguranță. Fiecare platformă are propriii termeni și condiții și recomandări de siguranță, așa că cel mai bine este să vă familiarizați cu acestea înainte de a începe.

 

4) Dropshipping

Dropshipping-ul este o opțiune de realizare a comerțului electronic neconvențional, în sensul că un magazin nu își păstrează niciodată produsele în stoc. Mai degrabă, vânzătorul face achiziții de la o terță parte după cum este necesar pentru a onora comenzile. Acea terță parte este de obicei un angrosist sau un producător. Deoarece nu este nevoie de angajați, un magazin, spațiu de depozitare sau chiar inventar, dropshippingul necesită foarte puțin în ceea ce privește capitalul inițial. Potrivit Amazon, procesul tipic de dropshipping este următorul:

Produsele sunt obținute sau produse de furnizorul dropshipping

Există un acord încheiat între vânzător și furnizorul dropshipping

Furnizorul de dropshipping stochează inventarul

O vitrină de comerț electronic sau un magazin web este găzduită de vânzător

Un client plasează o comandă

Vânzătorul procesează plățile

Imediat ce vânzătorul primește o comandă, aceasta este redirecționată către serviciul dropshipping

Serviciul dropshipping pregătește comenzi

Serviciul de dropshipping livrează produse

Dropshipping-ul este o opțiune excelentă pentru oricine caută să câștige bani online fără a avea nevoie de multe costuri de pornire sau costuri de operare continuă. În plus, deoarece întregul proces are loc online, puteți lucra de oriunde în lume. Este demn de remarcat faptul că, din moment ce nu aveți niciodată contact cu produsul, aveți foarte puțin control asupra calității produsului și asupra vitezei de expediere și veți avea o marjă de profit mai mică datorită absenței prețurilor în vrac.

 

5) Scrieți și autopublicați

Dacă îți place să scrii, există multe opțiuni pentru a câștiga bani online. Cu internetul și capacitatea de a vinde online, vechiul model de a avea nevoie de un agent sau de un editor pentru a-ți vinde lucrarea scrisă este de domeniul trecutului. Există nenumărate oportunități de a câștiga bani online dacă îți place să scrii. Vremurile de demult când trebuia să devii jurnalist profesionist sau să te bazezi pe un agent și un editor pentru a-ți vinde romanul au trecut de mult. Amazon are o opțiune pentru autorii aspiranți să scrie și să-și vândă lucrările cu Kindle Direct Publishing (Amazon KDP). Beneficiile Amazon KDP includ:

Cartea dvs. poate fi publicată în mai puțin de cinci minute și poate apărea în magazinele Kindle din întreaga lume în decurs de 48 de ore.

Cu Amazon KDP, autorii câștigă până la 70% din redevența din vânzările către clienți din anumite regiuni, inclusiv SUA, Canada, Marea Britanie, Australia și multe altele.

Autorii au control asupra costului pe care îl percep pentru înregistrările lor și păstrează controlul asupra drepturilor lor.

Cu KDP, puteți publica gratuit cărți electronice și broșuri Kindle.

Autopublicarea este o oportunitate excelentă care permite mai multor scriitori să pășească în lumea literară în propriile lor condiții. Nu este nemaivăzut ca autorii autopublicați să obțină un mare succes, ajungând în fruntea listelor de bestselleruri și chiar să refuze ofertele obișnuite de cărți!

 

6) Transcrierea clipurilor audio și vizuale

Dacă a scrie o carte nu este pentru tine, mai există opțiuni disponibile. O opțiune este transcrierea fișierelor video și audio. Acestea se pot face independent, dar există și companii care angajează transcriptoare pentru a lucra de la distanță. Aceste companii au, de obicei, rate de plată diferite, cerințe pentru a lucra și metode de plată (inclusiv PayPal și transferuri bancare), așa că este foarte probabil că veți găsi cea mai potrivită pentru dvs.

În plus, nu este obișnuit ca companiile de transcriere să perceapă taxe pentru procesul lor de aplicare și ar trebui să evitați orice locuri de muncă care necesită o taxă pentru a lucra pentru ele. Excepția de la aceasta este în cazul în care compania se ocupă de informații sensibile, caz în care vi se poate cere să plătiți pentru o verificare a antecedentelor.

7) Copywriting

A face bani ca copywriter este destul de simplu și nici măcar nu ai nevoie de o calificare. Dacă ești bun la scris și ai o etică bună a muncii, cu siguranță poți câștiga bani ca copywriter independent. Copywriting implică de obicei scrierea de materiale promoționale care încurajează cititorii să ia măsuri, care ar putea fi cumpărarea unui produs, utilizarea unui serviciu sau abonarea la o listă de corespondență. Acest conținut poate fi variat și poate include comunicate de presă, reclame, e-mailuri, postări pe blog, ghiduri de utilizare și multe altele. Există două opțiuni principale pentru a lucra ca copywriter: lucrează printr-o agenție sau independent online.

Agențiile de copywriting angajează, de obicei, scriitori independenți pentru a furniza copie și scriere de conținut ca furnizor terță parte. De obicei, scriitorii sunt plătiți pe cuvânt sau la oră. Există atât de multe agenții de copywriting pentru care să lucrezi; fiecare va avea metode de plată, tarife și cerințe specifice.

Dacă preferați să fiți mai pretențioși în ceea ce privește conținutul pe care îl scrieți, puteți alege să evitați o agenție și să optați pentru o platformă independentă. Există platforme în care poți enumera tipul de muncă pe care ești dispus să o faci și rata pe care te aștepți să fii plătit. Alternativ, clienții pot posta lucrarea de care au nevoie, iar scriitorii pot aplica pentru aceasta. Aceste platforme includ Fiverr, Upwork, Guru.com, Freelancer.com, PeoplePerHour și multe altele.

Copywriting-ul necesită adesea să scoateți o mulțime de conținut foarte repede, dar dacă rămâneți cu el, vă veți obișnui cu el în cel mai scurt timp.

 

8) Robo-Consilier

Robo-advisors sunt platforme online care oferă planificare financiară algoritmică, automatizată, cu foarte puțină supraveghere umană. De obicei, te-ai înscrie pe platformă și ai oferi câteva informații despre finanțele tale actuale și obiectivele tale financiare. Robo-consilierul va folosi apoi aceste date pentru a vă sfătui și pentru a vă investi banii. Investiția cu un robo-advisor are multe beneficii. Acestea sunt de obicei mai accesibile decât consilierii convenționali și se concentrează mai mult pe diversificarea portofoliului dvs., reducându-vă riscul. Prin natura lor, acestea sunt mai accesibile, indiferent de valoarea netă actuală sau de situația financiară. Robo-consilierii populari includ Wealthfront, Betterment, M1 Finance, E*TRADE Core Portfolios și Merrill Guided Investing.

Robo-consilierii oferă posibilitatea de a investi fără bătaia de cap de a o face singur. Un robot-consilier bun ar trebui să fie ușor de configurat și să ofere un serviciu bun pentru clienți, caracteristici avansate de securitate și taxe rezonabile.

 

9) Împrumut peer-to-peer

Împrumutul peer-to-peer este o alternativă la împrumutul de bani de la o bancă sau de la alți creditori online tradiționali. Împrumuturile se fac prin intermediul site-urilor web care leagă debitori cu creditori (investitori). Depinde de fiecare site web să determine rata și termenii și să facă tranzacția posibilă, deși unele platforme peer-to-peer permit investitorilor să aibă informații despre aceste detalii. Cele mai bune platforme de împrumut peer-to-peer includ Peerform, Upstart, Funding Circle și Payoff.

Când alegeți să împrumutați bani cu împrumuturi peer-to-peer, puteți alege de obicei să finanțați o parte sau tot împrumutul. Când împrumutatul începe să facă plăți, investitorii încep să-și câștige banii din dobândă. Prin finanțarea parțială a mai multor împrumuturi, vă diversificați investiția și minimizați riscul de a vă pierde în întregime banii în cazul în care un împrumutat nu își asumă împrumutul. Căutați site-uri web de împrumut peer-to-peer care oferă mai multe tipuri de împrumuturi cu comisioane rezonabile și rate ale dobânzii competitive.

 

10) Vânzarea de conținut sponsorizat

Vânzarea de conținut sponsorizat necesită pentru început să aveți un fel de prezență online sau urmărire, care ar putea fi un blog, un profil popular de rețele sociale, cum ar fi Instagram sau TikTok sau un canal YouTube cu o audiență. Cu conținut sponsorizat, de obicei ești solicitat de o companie să-și împărtășească produsul sau serviciul cu adepții tăi, serviciu pentru care ești plătit. De obicei, nu este necesar să împingi conținut sponsorizat către publicul tău ca un vânzător suprasolicitat. În schimb, compania este de obicei fericită să-și revizuiască pur și simplu produsul sau serviciul, oferindu-i astfel expunere cu publicul tău. Cu toate acestea, ei își vor specifica termenii și așteptările. Alăturarea unei rețele de influenți este un loc bun pentru a începe să vindeți conținut sponsorizat. Vă vor conecta cu companiile potrivite pentru marca și publicul dvs.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.