1 octombrie – Ziua Internațională a persoanelor vârstnice

Ca în fiecare an, de 1 octombrie, sărbătorim Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, sărbătoare instituită la 14 decembrie 1990 de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în scopul promovării drepturilor acestora, dar şi a unei imagini pozitive a îmbătrânirii.

“Este obligația noastră să găsim mai multe soluții concrete pentru ameliorarea condițiilor de viață ale persoanelor vârstnice, prin prelungirea perioadei de viață activă. Avem datoria să ne schimbăm atitudinile şi percepțiile fată de persoana vârstnică şi să creăm acele punți de solidaritate între generații, care să asigure păstrarea demnității umane pe tot parcursul vieții.

Aceasta zi trebuie să fie o zi specială nu doar pentru seniorii noștri din SATU MARE ci pentru noi toți, cei care trebuie să le arătăm respectul şi prețuirea pentru eforturile şi realizările lor. De ziua seniorilor, vă urez din toată inima multă sănătate, o viață mai bună şi, împreună cu generațiile ce ne urmează, să dăm ani vieții, şi, mai ales, viață anilor!

LA MULȚI ANI!” este mesajul prefectului Radu Roca.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.