Nu aruncați pâinea întărită. Îi veți reda prospețimea folosind câteva trucuri

Tot mai multe gospodine se plâng de faptul că pâinea achiziționată își pierde foarte repede din prospețime și se întărește. Primul impuls ar fi să o aruncați, însă tradiția spune că pâinea aruncată aduce cu sine ghinion și lipsa de bani în casă. Cea mai bună soluție este să-i redați prospețimea, folosindu-vă de câteva trucuri.

O variantă ca pâinea să fie din nou proaspătă este să folosiți cuptorul cu microunde. Tăiați pâinea în felii de aproximativ doi centimetri și stropi ușor cu apă apoi introduceți preparatul în cuptor pentru maxim un minut. De asemenea, puteți pune pâinea într-un recipient mai adânc, apoi introduceți în cuptorul cu microunde pentru două minute maxim.

Dacă o veți ține mai mult în cuptor, veți obține o pâine și mai uscată, în loc de una moale. Dacă folosiți cuptorul obișnuit, preîncălziți cuptorul la 140-150°C. Se tapetează o tavă de copt cu hârtie pergament apoi se așează feliile de pâine, se stropesc cu apă și se introduc la cuptor pentru cinci minute.

O rețetă extraordinară pentru a transforma pâinea tare în câteva produse cu adevărat minunate, s-a păstrat de pe vremea bunicii. Tăiați în felii pâinea, puneți sare, frecați cu usturoi din belșug și introduceți la cuptor. Veți obține niște crutoane delicioase.

Dacă doriți pâine toast, puneți felii într-un prăjitor de pâine și prăjiți ușor.

Pâinea veche vă ajută să obțineți și sandvișuri calde sau pizza. În acest caz, pâinea se va unge cu unt, apoi așezați ce alimente doriți și introduceți în cuptorul cu microunde.

De asemenea, pâinea tare se poate transforma rapid în pesmet, pe care îl folosiți pentru prepararea altor produse dorite.

Sau, ce spuneți de o frumusețe de omletă? Tot ce aveți de făcut este să tăiați pâinea veche în bucăți, apoi să prăjiți în ulei și, în final, să acoperiți cu ouă bătute.

Gospodinele mai utilizează pâinea veche în torturi, prăjituri sau alte deserturi. Indiferent ce soluție veți alege, trebuie să știți că pâinea este considerată mană cerească și care aduce bogăție în casă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.