Spectacolul stradal NUNTA se joacă duminică în Parcul Liniștii

Trupa „Mihai Raicu” iese din nou din spațiul convențional și vă invită la spectacolul „Nunta”, duminică 2 octombrie 2022, de la ora 17.00, în Parcul Liniștii din cartierul Micro 16.

Cu umor și ironie, temele abordate de spectacol sunt prezentate rând pe rând în vârtejul unei nunți care se încăpățânează să se desfășoare până la capăt, în ciuda haosului din jur, în sunetul muzicii și al ritmurilor antrenante.

Ideea și regia spectacolului îi aparțin lui Victor Olăhuț, regizor și manager cultural cu o frumoasă experiență de lucru în spații neconvenționale, inițiatorul proiectului „Cultură’n Șură”,  recompensat anul acesta la Gala UNITER cu Premiul special British Council – Open Theatre – pentru activitatea de promovare a accesului la cultură în mediul rural.

Pe mișcare trupa a fost ghidată de Florin Fieroiu, profesor la U.N.A.T.C. București şi coregraf independent, iar de muzică s-a ocupat Lucian Maxim, percuționist la Orchestra Simfonică Radio din București și fost membru al trupei „Sarmalele Reci”.

În spectacolul NUNTA al Trupei „Mihai Raicu”, regizorul Victor Olăhuț nu vrea să plaseze acțiunea în nici o zonă recognoscibilă de spațiu sau timp. Nu e interesat de tradiția populară, nu reproduce ritualuri folclorice, nu folosește garderoba kitsch-flamboaiantă, coafura cu sarmale și machiajul strident la modă în zilele noastre. Iar textul e sublimat cu desăvârșire. Avem mire și mireasă, maestru de ceremonii, lăutari, alai. Situațiile prin care trec aceste personaje fac ca spectacolul să fie unul foarte viu, antrenant, plin de surprize, uneori tragic, dar mai ales comic. Astfel spectacolul nunții capătă foarte multă savoare, iar spectacolul „Nunta” e de-a dreptul savuros.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.