Cinci români au jefuit un camion plin cu televizoare, în valoare de 44.000 de euro

Cinci bărbaţi, cetăţeni români, au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi că au jefuit în Ungaria un camion care transporta televizoare smart din Slovacia în Italia, a transmis Parchetul Judeţean Zala.

Purtătorul de cuvânt al Parchetul Judeţean Zala, Judit Jánky, a declarat, potrivit news.ro, că cei cinci români au vizat încărcătura unui camion care se deplasa între fabrica Samsung din Galanta (Slovacia) şi Piacenza (Italia). Fapta a avut loc anul trecut, pe 24 noiembrie, când două maşini cu numere de înmatriculare poloneze au urmărit camionul de la Galanta până în localitatea maghiară Lenti, cu ajutorul unui dospizitiv GPS.

Cei cinci români au aşteptat în apropierea unui loc de odihnă pentru conducătorii auto, până în momentul în care şoferul a adormit, iar apoi au deschis spaţiul de depozitare al camionului. Şapte europaleţi încărcaţi cu 121 de televizoare smart – în valoare totală de aproape 18 milioane de forinţi (44.000 de euro) au fost transferaţi într-un autocamion mic, bunurile furate fiind depozitate apoi în garajul unei case din localitatea maghiară Budakalász.

Inculpaţii au fost prinşi două zile mai târziu, la Zala, la popasul de la Sormás de pe autostrada M7, cele 120 de televizoare din autovehicul fiind confiscate şi prejudiciul, astfel, recuperat în mare parte. Parchetul a acuzat inculpaţii aflaţi în arest preventiv de săvârşirea infracţiunii de furt cu valoare semnificativă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.