„Flex- magia reciclării”, expoziție interactivă în centrul municipiului

În perioada 28-30 septembrie, în municipiul Satu Mare se va desfășura o expoziție care are ca și tematică reciclarea deșeurilor plastice din apele fluviale. Expoziția va fi amplasată în fața Catedralei Romano-Catolice și va putea fi vizitată timp de trei zile, în intervalul orar 10.00-16.00.

Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” și Asociația Multisalva organizează expoziția interactivă ,,FLEX – magia reciclării”, un eveniment ce își propune să atragă atenția sătmărenilor asupra necesității de a recicla produsele din plastic, hârtie, metal sau din alte materiale care poluează mediul înconjurător.

Expoziția este una interactivă, fiind potrivită atât pentru adulți, cât și pentru copiii și tineri și se desfășoară într-un container maritim uzat care a fost amenajat, astfel încât din exterior arată precum o navă.  În interiorul acestuia vizitatorii pot urmări modul în care se face reciclarea deșeurilor colectate din apele fluviale.

Alături de informațiile despre deșeurile de plastic, vizitatorii vor descoperi și partea practică a reciclării acestora. Mai mult decât atât, aceștia vor putea testa practic reciclarea deșeurilor: colectarea,, mărunțirea, topirea lor și până la procedura de obținere a unui nou obiect cu totul nou din plastic.

,,Consumăm prea mult și reciclăm prea puțin. E important să fim conștienți de importanța reciclării pentru a lăsa un viitor verde tinerelor generații. În aceeași măsură, e important să facem pași pentru a le oferi copiilor noștri și tinerilor o educație care să aibă în centrul ei protejarea mediului și a resurselor naturale. Expoziția interactivă poate fi vizitată gratuit și m-aș bucura ca după această expoziție tinerii și copiii să se gândească de două ori înainte de a lăsa deșeurile la voia întâmplării”, a spus primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” și Asociația Multisalva.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.