Ajutoare pentru românii cu venituri reduse

Guvernul anunţă ajutoare pentru elevii din familii nevoiaşe, dar şi pentru mamele cu copii mici. Banii vor intra pe cardurile beneficiarilor.

Mamele cu copii mici din medii defavorizate ar putea primi 2000 de lei din partea Guvernului pentru a putea achiziţiona produse medicale şi de igienă.

Şi elevii din familile nevoiaşe ar putea beneficia de un ajutor de 500 de lei pentru a achiţiona rechizite.

Aproape 100.000 de elevi au primit banii la începutul săptămânii trecute, deci la două săptămâni după începerea şcolii.

Mai sunt însă încă 200.000 de elevi care așteaptă acești bani pentru rechizite și îmbrăcăminte, iar ministerul Investitiilor și Proiectelor Europene spune că pentru acești noi beneficiari, cardurile vor fi emise în cursul lunii octombrie, iar banii vor fi virați în prima parte din noiembrie.

Totodată, mamele copiilor mai mici de trei luni, aflate in situație materială dificilă, vor primi 2000 de lei pentru achiziția de articole medicale și de igienă.

Cele care au o situație materială deficitară trebuie să se adreseze primăriilor unde au domiciliul pentru a solicita ajutorul de 2000 de lei. El va fi acordat sub forma unor tichete sociale în format electronic. Proiectul a fost aprobat și în parlament zilele trecute.

Un Comentariu la "Ajutoare pentru românii cu venituri reduse"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.