Via Ferrata. Pe carari de munte (Foto)

După cum anunțasem în postările anterioare, revenim cu detalii despre zilele de sâmbătă și duminică (24-25 spt.), dedicate atât montaniarzilor împătimiți de parcurgerea traseelor de Via Ferrata cât și pasionaților de activități desfășurate în aer liber, doritori de o nouă aventură pigmentată cu adrenalina insuflată de către peretele de stâncă situat în Batarci -Dealul Măgura. 

Serviciul Public Județean Salvamont Satu Mare va asigura buna desfășurare a parcurgerii traseului turistic Via Ferrata, situat in Batarci – Dealul Magura. Traseul este amenajat cu cabluri, iar pe tot parcursul celor două zile de aventură, se pun la dispoziția turiștilor douasprezece kituri de Via Ferrata, care vor fi utilizate prin rotație, salvamontiștii ocupându-se de coborârea lor la baza peretelui.

Activitățile vor începe de la ora 11, asistența Salvamont fiind asigurată pe tot parcursul zilei încheindu-se la ora 18 a fiecărei zile.

“Astazi, ne vedem in curtea Primăriei Batarci, de unde, la ora 11.15 vom porni către locul unde vor fi parcate vehiculele ( pe drumul comunal pietruit ), urmând ca de aici să facem o drumeție de 2 km prin livezile Batarciului pînă la baza peretelui. Cei care vor ajunge după ora 11, pentru a ajunge la destinație, au la dispoziție săgețile de orientare montate pe stâlpii de marcaj alb-negru regăsite în toate intersecțiile principale ale Batarciului.

Recomandarea noastră în cazul unor grupuri mai numeroase, este aceea de participare la orele amiezii când vremea va fi cea mai plăcută, astfel evitând aglomerația de la începutul zilei. Prognoza meteo ne indică o zi frumoasă de început de toamnă, de aceea vă ivităm la o drumeție activă pe singurul traseu turistic amenajat pe cabluri din nord-vestul României!” spun cei de la Serviciul Judetean Salvamont Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.