Cum sa reciclam ? Expozitie interactiva in fata catedralei

Consumăm prea mult și reciclăm prea puțin. Una din consecințele acestui fapt constă în faptul că rezervele de apă, de care depinde viața noastră de zi cu zi, ajung să fie în pericol. E timpul să facem o schimbare. Iar o schimbare poate veni, în primul rând, doar printr-o educație conștientă.

E important să fim conștienți de importanța reciclării și refolosirii unor bunuri. În aceeași măsură, e important și să

protejăm mediul înconjurător pentru un viitor mai curat.

Expoziția interactivă FLEX este găzduită într-un container maritim uzat, care din exterior pare ca fiind o navă. Iar în interior putem urmări procedura de reciclare par cu pas a deșeurilor de plastic colectate din apele fluviale.

Containerul albastru este locația multiplelor activități. Alături de informațiile despre deșeurile de plastic, vizitatorii pot descoperi și partea practică a reciclării acestora. Mai mult decât atât, chiar se poate încerca ce înseamnă în practică această procedură, de la colectarea plasticelor, mărunțirea și topirea lor, și până la procedura de obținere a unui nou obiect cu totul nou.

Expoziția interactivă se desfășoară și poate fi vizitată în perioada 28-30 septembrie, între orele 10.00 – 16.00 în Piața Libertății, în parcarea din fața Catedralei Romano-Catolice din Satu Mare. Partenerii locali ai proiectului: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Multisalva.

Intrarea este gratuita.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.