Vremea schimbă foaia în România. După ninsori și ploi, vine căldura

În luna care vine vom avea parte de vreme calda. Octombrie vine cu temperaturi mult mai înalte decât în mod obișnuit. Însă vestea bună este pe jumătate bună, se anunță și ploi abundente.

Alina Şerban, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), a anunțat că, începând de săptămâna viitoare, vremea se va încălzi. Este vorba despre un transport de aer cald din nordul Africii care va readuce temperaturi de vară la nivelul țării noastre.

Vremea va intra într-un proces de încălzire care se va resimți mai bine duminică atunci când temperaturile se vor apropia de un normal al perioadei, acest lucru însemnând maxime, în marea lor majoritate la nivel național, între 17-18 grade prin nordul și centrul teritoriului, până la 25-26 de grade în partea de sud a țării.

Luni, temperaturile maxime vor atinge valori de 27-28, poate chiar 29 de grade, cele mai ridicate valori urmând a se înregistra tot în regiunile sudice, acestea de altfel fiind ușor mai ridicate decât în mod normal la această dată. Însă acest proces de încălzire va fi totuși unul de scurtă durată, pentru că de marți un nou front atmosferic va traversa teritoriul țării noastre, va determina vreme rece în vest, nord-centru, acolo unde vor veni și ploile, care poate pe alocuri vor fi însemnate cantitativ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.