Trei oameni au primit o nouă şansă la viaţă ! (Foto)

La Spitalul Judetean de Urgenta Satu Mare, a avut loc a doua prelevare de organe din acest an de la o pacientă în vârstă de 70 de ani, decedată în urma unui accident vascular cerebral, a cărui familie a ales să spună DA pentru donarea de organe.

Datorită generozităţii familiei şi efortului echipei ATI și de coordonare a spitalului din Satu Mare (dr. Diana Blanca Goia – coordonator transplant, dr. Vitalie Moroșanu – kdp), precum și susținerii echipei de management, pentru alţi 3 oameni destinul s-a schimbat în bine.

Pentru intervenţia de prelevare ficat, la Satu Mare, a fost prezentă echipa Institutului Clinic Fundeni, formată din dr. Guenadiy Vatachki şi dr. Marius Păun, care a adus speranța la viaţă pentru o pacientă de 40 de ani, aflată la cumpăna dintre viață și moarte din cauza unei insuficienţe hepatice acute post ingestie ciuperci. Intervenţia salvatoare de transplant hepatic a fost realizată cu succes de echipa chirurgicală a Centrului de Transplant Hepatic Institutul Clinic Fundeni, condusă de prof.dr. Vladislav Braşoveanu, cu suportul indispensabil al echipei ATI: conf.dr. Mihai Popescu, dr. Andrada Tudor, dr. Marian Tudoroiu.

Rinichii au fost prelevaţi de echipa Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, condusă de Dr. Dan Pop. La Cluj, echipele de transplant al CUTR Cluj, conduse de dr. Dan Pop şi dr. Mihai Suciu, au încheiat cu succes încă o verigă din acest lung lanţ: doi pacienţi, un bărbat de 65 de ani, şi o femeie de 56 de ani, au primit şansa la o viață normală datorită operațiilor de transplant renal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.