Prefectul a vizitat o fabrica din Medieșu Aurit

Prefectul Radu Roca a vizitat azi , 21 septembrie, firma TOP DESIGN FURNITURE din Medieșu Aurit.

”Am vrut să mă asigur personal că nu au apărut probleme sociale în urma disponibilizărilor efectuate de firmă în această perioadă ” – prefectul Radu Roca.

Administratorul firmei, Michaela Leitner a explicat situația actuală de la firmă și motivele care au dus la disponibilizarea a 60 dintre angajați.

”Practic am revenit la nivelul de comenzi de dinainte de pandemie și am adaptat numărul de angajați la volumul actual de comenzi, tot la nivelul care era înainte de pandemie, in 2019, lucrăm în două schimburi. Am rămas cu 280 de angajați din 340 deoarece pe fondul crizei actuale au scăzut și comenzile din Germania. Putem să spunem că cei doi ani de pandemie au fost atipici, am avut comenzi peste capacitatea de producție, iar acum am revenit la normal.” a transmis administratorul Michaela Leiner care a dat asigurări că producția nu va avea de suferit mai ales că sunt semnale din Germania că se va echilibra piața iar cererile de produse vor reveni la normal.

În plus reprezentanții firmei din Medieș au dat asigurări că procesul de modernizare a liniilor de producție decurge așa cum a fost la început, in primăvara acestui an, recepția noilor hale se va efectua in scurt timp iar pentru a eficientiza energetic halele au solicitat sprijin Instituției Prefectului pentru accesarea unor fonduri de mediu în vederea instalării unor panouri fotovoltaice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.