Poliția va instala 300 de radare fixe pe drumurile aglomerate din România

Poliția Română a demarat licitația pentru 300 de camere cu un sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare care o să transmită în dispecerat inclusiv dacă șoferii nu au certificat sau ITP valabil. Camerele ar urma să îi ajute pe oamenii legii în captarea plăcuțelor de înmatriculare chiar și la 100 de metri distanță.

Camerele vor capta plăcuțele de înmatriculare pentru ca mai apoi polițiștii să poată să-i tragă la răspundere pe șoferi.

13,6 milioane de euro e pregătită Poliția să dea pe acest sistem, se arată în anunțul de licitație. Un alt proiect pentru un sistem de supraveghere în trafic este în discuție la Direcția Rutieră și urmează să intre în linie dreaptă. 200 de camere montate pe autospeciale pentru supravegherea tehnică a șoferilor.

Acest sistem însă a dat și rateuri în alte state unde este folosit. O femeie din Colorado și mai mulți copii au fost reținuți, încătușați şi puşi la pământ de oamenii legii, după ce sistemul a confundat SUV-ul acesteia cu o motocicletă furată dintr-un alt stat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.