Incendiu la Spitalul de Copii. Zeci de pacienti evacuati (Foto)

Un incendiu a izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică la Spitalul de Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara, de unde au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi, transmite Agerpres. Pompierii din Timiş au intervenit și au stins focul, nu s-a înregistrat nici o victimă.

Cel mai probabil, un scurtcircuit s-a produs la o statie de tratare a aerului care a provocat topirea mai multor elemente din plastic ce au provocat degajarea insemnata de fum. Statia de tratare a aerului are aproximativ zece ani vechime si nu a creat probleme pana acum. O ancheta a pompierilor va arata daca a fost vorba de o defectiune a acesteia sau nu.

Incidentul s-a petrecut în jurul orei 1.00, când copiii internati la Sectia de Oncologie – Hematologie, aflata la etajul 1, și în cea de Pediatrie au fost treziti din somn de fumul care a inundat coridoarele și o parte din saloane, transmite Opinia Timișoarei. Mamele și personalul medical au dat alarma la 112.

Purtătorul de cuvânt al ISU Timiş, Elena Megherea, a declarat că a fost activat Planul roşu de intervenţie, incendiul manifestându-se cu degajări mari de fum.

„La sosirea echipajelor de pompieri, după efectuarea recunoaşterii, s-a constatat că există degajări masive de fum la nivelul etajelor I şi II, au fost evacuaţi 42 de copii şi 41 de părinţi. De la sosirea forţelor şi mijloacelor la locul intervenţiei, incendiul nu s-a propagat”, a precizat Elena Megherea.

În urma apelului primit pe SNUAU 112, la ora 00,40, ISU Timiş a fost solicitat să intervină la o degajare de fum produsă la etajele I şi II la Spitalul ”Louis Ţurcanu” din Timişoara. Au fost alertate cinci autospeciale de stingere cu apă şi spumă ASAS, câte două autoscări S42 şi ambulanţe SMURD B, o ambulanţă SMURD tip C, două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul Detaşamentelor 1 şi 2 de Pompieri Timişoara, doi ofiţeri şi 20 de subofiţeri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.