Programul “Masa calda in scoli” a primit unda verde de la Guvern

Programul ”Masa calda in scoli” a fost aprobat astazi de Guvern. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt, Dan Cărubaru, la scurt timp după ședința de Guvern.

Potrivit acestuia, au fost aprobate normele metodologice de aplicare a Programului „Masă caldă în şcoli”. Astfel, au fost definite situaţiile în care unităţile de învăţământ beneficiază de acest proiect, dar și normele minime obligatorii de pregătire a mesei pentru preşcolari şi elevii.

Mai exact, Cărbunaru a precizat că s-a definit cadrul legal pentru extindere a acestui program-pilot. Drept urmare, elevii din 350 de unități de învățământ preuniversitar vor beneficia de el.

„S-a definitivat cadrul legal pentru a extinde programul-pilot de acordare a suportului alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 350 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat.

Astfel, au fost stabilite normele de aplicare, prin hotărârea de Guvern, incluzând aici definirea suportului alimentar, a situaţiilor în care unitatea de învăţământ beneficiază de acest program, specificarea documentelor suport şi normele minime obligatorii care trebuie respectate în pregătirea mesei pentru preşcolari şi elevi, aşa cum cer recomandările Institutului Naţional de Sănătate Publică”, a mai spus Cărbunaru, după şedinţa de Guvern.

Amintim faptul că decizia de astăzi vine după ce anterior, în cursul zilei de miercurii, Guvernul a aprobat o ordonanţă de urgenţă prin care numărul şcolilor incluse în Programul „Masă caldă” a fost crescut. Mai exact, în loc de 300 de școli beneficiare cum era până acum, numărul a fost crescut la 350.