Mașinile roșii au mai multe șanse să sfârșească în accidente, arată un studiu

Data analytics a realizat recent un studiu pentru a afla care sunt cele mai populare culori auto și impactul acestora asupra siguranței la volan.

Principalele rezultate ale acestui studiu:

– Șoferii au tendința de a evita mașinile colorate – 71% dintre mașinile verificate pe platforma de istoric auto au fost monocrome – negru, alb, gri sau argintiu. Acest lucru nu face decât să dovedească faptul că oamenii sunt destul de conservatori atunci când vine vorba de achiziționarea de vehicule.

– În ultimii 20 de ani, au existat schimbări semnificative în ceea ce privește tendințele în materie de culori auto. De exemplu, albul este una dintre cele mai populare culori în acest moment, practic nu existau vehicule albe în 2002.

– 60% dintre mașinile roșii verificate pe platformă au fost implicate în accidente, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai periculoasă culoare de condus.

– Maroul (59%) și negrul (57%) sunt, de asemenea, culori de mașini care ajung în accidente mai mult decât altele.

“Nu este o surpriză faptul că mașinile roșii sunt mai susceptibile de a fi implicate în accidente. Mașinile sport sunt, de obicei, vopsite în roșu, iar pasionații de viteză se orientează mai degrabă către mașini roșii decât șoferii conservatori. Acest lucru este suficient pentru a presupune de ce mașinile roșii se află în fruntea acestei liste particulare”, explică M. Buzelis.

Producătorii auto au introdus o mulțime de culori strălucitoare în ultimele decenii. Cu toate acestea, nu se pare că griul, albul sau negrul își vor pierde popularitatea prea curând.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.