Femeile din Ungaria sunt obligate să asculte bătăile de inimă ale fătului înainte de a avorta

Guvernul Ungariei a impus prin decret obligaţia de a asculta bătăile inimii fătului înainte de avort, o cerinţă pe care vor trebui să o îndeplinească toate femeile însărcinate care optează pentru o întrerupere de sarcină.

Măsura intră în vigoare vineri, potrivit hotărârii de guvern publicată în noaptea de luni spre marţi în Monitorul Oficial şi care a fost semnată de ministrul de interne Sandor Pinter. Hotărârea stabileşte că, înainte să fie supusă procedurii de avort, o femeie trebuie să prezinte un document care să certifice că a primit informaţii despre semnele vitale ale fătului. Pentru aceasta, medicii trebuie ”să pună la dispoziţia gravidei un indicator al semnelor vitale ale fătului, într-un mod extrem de uşor de identificat”, este menţionat în hotărârea de guvern.

În cazuri excepţionale – în general din motive medicale, când există un diagnostic al unei patologii care face ca fătul să nu fie viabil sau când viaţa mamei este în pericol – avortul este posibil chiar în perioade mai avansate de sarcină.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.