Funeraliile Reginei vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey

Funeraliile de stat ale Majestăţii Sale Regina vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey, anunţă BBC. Înainte de funeraliile de stat, sicriul reginei va fi adus în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un omagiu, anunţă Familia Regală, într-un comunicat oficial.

Sicriul reginei se află în prezent în sala de bal de la Castelul Balmoral. Sicriul Majestăţii Sale se va deplasa mâine, duminică, 11 septembrie, la Edinburgh, pe cale rutieră, pentru a ajunge la Palatul Holyroodhouse, unde se va odihni în Sala Tronului până în după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, se precizează în comunicatul oficial.

În după-amiaza zilei de luni, 12 septembrie, se va forma o procesiune în faţa Palatului HolyrQoodhouse pentru a transporta sicriul la Catedrala St Giles din Edinburgh. Regele şi membrii Familiei Regale vor lua parte la procesiune şi vor participa la o slujbă în Catedrala St Giles pentru a primi sicriul.

Sicriul Majestăţii Sale se va odihni apoi în Catedrala St Giles, păzit de către trupele de veghe ale Companiei Regale de Arcaşi, pentru a permite poporului scoţian să îşi prezinte omagiile.

În după-amiaza zilei de marţi, 13 septembrie, sicriul Reginei va pleca din Scoţia cu o aeronavă a Forţelor Aeriene Regale de pe aeroportul din Edinburgh, ajungând la RAF Northolt în cursul serii. Sicriul va fi însoţit în această călătorie de Prinţesa Regală.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.