De cand se dau banii pentru incalzire ?

Toţi românii cu venituri mici şi care au dificultăţi în plata facturilor pentru încălzire trebuie să ştie cum pot apela la ajutorul de la stat. Banii încep să se acorde din 1 noiembrie şi până la finalul lunii martie a anului viitor.

Anul acesta, ajutoarele pentru încălzire se acordă în intervalul 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023. Termenul până la care trebuie depuse cererile de către cei care vor să primească ajutorul este data de 15 octombrie.

Ajutoarele se pot acorda numai pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere cu privire la componența familiei, veniturile acesteia și sistemul de încălzire utilizat.

Documentele se depun la primăria localităţii unde domiciliază persoana respectivă, până pe 15 octombrie, fie individual, fie prin intermediul asociaţiilor de proprietari/locatari.

În baza Legii consumatorului vulnerabil, sunt eligibile pentru acordarea ajutorului pentru incalzire persoanele singure care au un câştig lunar de cel mult 2.053 de lei, precum şi familiile cu venituri nete lunare de cel mult 1.386 de lei/membru de familie.

Sunt patru categorii de ajutoare ce pot fi acordate, în funcţie de sistemul de încălzire utilizat în locuinţă.

Ajutorul se acordă pentru un singur astfel de sistem:

  • ajutor pentru încălzirea locuinței cu energie termicaîn sistem centralizat;
  • ajutor pentru gaze naturale;
  • ajutor pentru energie electrică;
  • ajutor pentru combustibili solizi și/sau petrolieri.

Un Comentariu la "De cand se dau banii pentru incalzire ?"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.