Liceenii din familii sărace vor primi de la stat 250 lei pe lună

Și în acest an, liceeni care provin din familii cu venituri reduse pot obține un ajutor financiar în valoare de 250 lei pentru a-și putea cumpăra lucrurile necesare pentru școală. Cererile pentru primirea acestui ajutor social se vor putea depune de joia viitoare (15 septembrie 2022).

„În anul şcolar 2022 – 2023, Ministerul Educaţiei va continua derularea Programului naţional de protecţie socială «Bani de liceu», conform legislaţiei în vigoare”, au anunțat, recent, autoritățile române.

În prezent, depunerea cererilor se poate face în orice școală între 15 septembrie și 25 septembrie. Pe data de 17 octombrie se va afișa online lista beneficiarilor, apoi, între 18 octombrie și 21 octombrie se vor putea depune contestaţiile (în cazul în care nu vă regăsiți pe acea listă, deși îndepliniți toate condițiile pentru a primi banii), iar între 22 octombrie și 25 octombrie, acestea vor fi soluţionate.

Pentru a obține ajutorul financiar în valoare de 250 lei, elevii au nevoie de declarații notariale pentru a demonstra că veniturile familiilor lor sunt reduse. Până anul trecut, emiterea unei declarații notariale era costisitoare, fiind, uneori, aproape jumătate din suma primită.

Din dorința de a evita ca acești elevi să piardă bani, ministrul Justiției a dat un ordin prin care a fost extinsă lista actelor scutite de plata onorariilor notariale cu cele necesare accesării diverselor forme de sprijin stabilite de autoritățile române prin legi speciale sau de protecție socială, categorie în care se încadrează și ajutorul pentru liceu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.