Strivit de o placa de beton in timp ce se juca

Un băiețel de 7 ani din Tasnad, și-a pierdut viața în urmă cu trei ani, strivit sub o placă de beton. De atunci, oamenii își caută dreptatea și cer ca proprietarul terenului pe care s-a produs tragedia să răspundă pentru cele întâmplate.

Deși cazul a fost clasat de două ori, părinții au cerut și au obținut de fiecare redeschiderea anchetei. Doar că ultima dată s-au trezit ei înșiși în postura de cercetați, acuzați că tragedia s-ar fi produs din cauza neglijenței lor. În schimb, proprietarul terenului, care nu a considerat necesar să asigure locul unde erau depozitate plăcile de beton ori să îl semnalizeze, se consideră nevinovat și nu a fost inculpat.

În seara de 22 iunie 2019, polițiștii din Tășnad, județul Satu Mare, primeau un telefon de la medicul de gardă de la spitalul din oraș, prin care erau anunțați că un băiețel de doar 7 ani, Andras Bisi, fusese adus de urgență la camera de gardă, dar era deja mort.

Ancheta declanșată în cazul decesului copilului a stabilit că, în după-amiaza acelei zilei, Andraș îl chemase la joacă pe un verișor de aceeași vârstă. Cei doi s-au dus pe un teren aflat aproape de casă, unde erau depozitate plăci de beton, legate pe niște paleți, ce urmau să fie folosite pentru construirea unui gard împrejmuitor. La un moment dat, în timp ce se jucau cu monede pe care le rostogoleau pe marginea plăcilor de beton, Andras a scăpat un bănuț sub un palet.

”În momentul în care minorul a împins una dintre plăci pentru a recupera banul, acesta a căzut peste copil, ținându-l captiv. Prietenul său a încercat să ridice placa de beton (…), însă acesta era prea grea”, a relatat prim-procurorul Parchetului pe pe lângă Judecătoria Carei, Robert Sebastian Meszaros, în răspunsul la o solicitare adresată de BihorJust.

Povestea intregii tragedii si al calvarului parintilor, tarati prin Justitie, puteti citi accesand urmatorul link:

https://www.bihorjust.ro/parintii-unui-copil-strivit-de-o-placa-de-beton-inculpati-pentru-ucidere-din-culpa/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.