Turul Romaniei: Prologul unei frumoase prietenii

Turul României 2022 debutează astăzi la Satu Mare, la ora 17.00, cu un prolog de 2,1 km în mijlocul orașului.

125 din cicliști din 21 de echipe se vor alinia la startul probei de contratimp individual, sperând că finalul zilei îi va găsi în tricoul galben de lider Clasamentul General. Indiferent de rezultat, spectacolul ciclist va aduce bucurie spectatorilor prezenți pe traseu – la Satu Mare, Turul României a avut parte de cea mai călduroasă primire din istoria recentă a evenimentului.

La Satu Mare, evenimentele au început încă de ieri, cu evenimentul Cursa Copiilor, la care s-a înregistrat o participare record de 230 de copii între 2 și 14 ani. Acest lucru arată popularitatea de care se bucură bicicleta în rândul tinerilor și face o promisiune pentru viitorul ciclismului românesc. Cursele de copii programate în următoarea săptămână la Bistrița (în 7 septembrie de la ora 15.00), Târgu Mureș (în 8 septembrie, de la ora 14.00), Făgăraș (în 9 septembrie, de la ora 14.00) Cristian (în 10 septembrie, de la ora 12.00) și București (în 11 septembrie, de la ora 15.30) doboară record după record: în fiecare oraș sunt deja înscriși peste 150 de copii, iar în București numărul lor a trecut de 400.

Deși a ajuns pentru prima dată la Satu Mare, Turul României s-a bucurat de o primire mai mult decât călduroasă: autoritățile și-au suflecat mânecile și au participat la tot ceea ce a însemnat implementarea proiectului în oraș; sătmărenii au fost înțelegători cu cicliștii care au ieșit la antrenament și cu restricțiile de circulație impuse în centrul orașului, iar suporterii ciclismului au venit în număr mare la festivitatea de prezentare a echipelor care a avut loc aseară. Au fost aplaudați la scenă deschisă cicliștii români prezenți în competiție: campionul național Emil Dima – de la echipa Giotti Victoria Savini Due, Daniel Crista – de la Echipa Națională a României, Serghei Țvetcov – Wild Life Generation, Eduard Grosu – de la Drone Hopper Androni Giocattoli, dar și veterani internaționali ai ciclismului precum australianul Adam Hansen (41 de ani), de la VSA KTM Graz, care a în cariera sa a participat la 29 de Mari Tururi și la 13 Clasice, sau italianul Davide Rebellin (51 de ani), care are în palmares victorii în competiții iconice precum Tirreno Adriatico, Paris Nisa sau Amstel Gold Race, obținute în vremea când mulți dintre actualii săi colegi de pluton nici nu erau născuți.

Piața Libertății, care este epicentrul evenimentelor programate la Satu Mare, va găzdui și startul probei de contratimp individual programată să înceapă astăzi de la ora 17.00. Traseul de 2,1 km îi favorizează în mod special pe cicliștii specializați în velodrom, unde probele sunt scurte și intense. Din acest punct de vedere, Naționala României are o șansă considerabilă să câștige tricoul galben prin Daniel Crista, care ne reprezintă cu succes la competițiile specializate. El va lua startul la ora 18.44.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.