Noi detalii despre Turul Romaniei la Ciclism

Federația Română de Ciclism alături de Ministerul Sportului și Auchan Retail România, în calitate de partener principal, prezintă cel mai prestigios eveniment sportiv al țării – Turul României. Ediția cu numărul 55 a Turului României se bucură de una dintre cele mai numeroase participări din istoria competiției –  24 de echipe profesioniste din 15 țări, și de o expunere fără precedent, evenimentul fiind transmis, pentru prima dată, în 50 de țări, prin intermediul Eurosport.

Competiția are loc în perioada 6-11 septembrie și se desfășoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș.

“Dragi primării partenere,

Deja numărăm orele până la startul Turului României, ediția cu numărul 55.

Anul acesta pornim din Nord, de la Satu Mare și coborâm prin Bitrița, Târgu Mureș și Făgăraș, peste Transfăgărășan, până la Curtea de Argeș. De aici facem transbordare la București, unde are loc ultima etapă a ediției, pe deja tradiționalul circuit de pe Kiseleff, care trece pe lângă Arcul de Triumf.

Vă trimit atașat un comunicat de presă care sumarizează cele mai recente informații legate de Tur, dar și Cartea Turului – o incursiune în bucătăria competiției, pentru că aici sunt publicate informațiile dedicate participanților, de la orele de start, până la puncte și bonficiații sau valoarea premiilor primite de către cicliști.

Vă mai spun doar că în timpul turului (6-11 septembrie), plutonul va putea fi urmărit live, pe aplicația: Tour of Romania – Apps on Google Play și că de-abia aștept să ne cunoaștem, când ajungem pe la voi!

Vă mulțumesc pentru interes și sunt aici dacă aveți nevoie de informații legate de competiție” este mesajul organizatorilor.

Federația Română de Ciclism alături de Ministerul Sportului și Auchan Retail România, în calitate de partener principal, prezintă cel mai prestigios eveniment sportiv al țării – Turul României. Ediția cu numărul 55 a Turului României se bucură de una dintre cele mai numeroase participări din istoria competiției –  24 de echipe profesioniste din 15 țări, și de o expunere fără precedent, evenimentul fiind transmis, pentru prima dată, în 50 de țări, prin intermediul Eurosport.

Competiția are loc în perioada 6-11 septembrie și se desfășoară pe un traseu de aproximativ 850 km de la Satu Mare la București, trecând prin Bistrița, Târgu-Mureș, Făgăraș și Curtea de Argeș. Devenind un veritabil ambasador al țării, traseul Micii Bucle este construit astfel încât să pună în lumină importante zone turistice din România. Anul acesta, plutonul va traversa zone emblematice precum Țara Lăpușului în Maramureș, Colinele Transilvaniei și cel mai spectaculos drum din țară – Transfăgărășan.

Cei peste 130 de cicliști profesioniști din țări precum precum Spania, Columbia, China, Irlanda, Polonia, Cehia, Italia, Austria, Germania, Olanda, Noua Zeelandă, SUA sau Bulgaria vor concura atât pentru puncte UCI, cât și pentru premiile în valoare totală de peste 26.000 de euro, acordate atât celor care punctează în clasamente, cât și celor care trec primii linia de sosire.

Startul Turului României este programat anul acesta la Satu Mare, unde festivitățile încep pe 5 septembrie, cu evenimentul de prezentare a echipelor.  De asemenea, pentru a promova ciclismul în rândul comunităților locale, Federația Română de Ciclism și Auchan România propun competiții pentru copii în mai multe dintre orașele în care ajunge Turul: Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian și București. La aceste competiții, organizate sub formă de circuit sau contratimp individual, pot participa copii cu vârste între doi și 14 ani.

Programul Turului României:

MARȚI, 06.09.2022

Prolog, start – ora 17.00, finiș ora 19.30

Satu Mare, 2,1 km

Piața Libertății – Str. 1 Decembrie 1918 – Bd. Vasile Lucaciu – CFR Spital – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Traian – Bd. Vasile Lucaciu – Bd. Ion C. Brătianu

MIERCURI, 07.09.2022

Etapa 1, start – ora 12.00, finiș ora 17.30

Satu Mare – Bistrița Primărie, 204 km

Satu Mare – Hideaga – Mogoșești – Satulung – Arieșu de Pădure – Cătălina – Coaș – Rușor – Târgu Lăpuș – Dămăcușeni – Suciu de Jos – Agrieșel – Târlișua – Spermezeu – Căianu Mic – Uriu – Beclean – Blăjenii de Jos – Bistrița

JOI, 08.09.2022

Etapa 2, start ora 12.00, finiș ora 16.30

Bistrița – Târgu Mureș, Primărie, 169 km

Bistrița – Viișoara – Herina – Lechința – Matei – Budești – Sărmășel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Șăulia – Miheșu de Câmpie – Sărmașu – Sărmășel Gară – Satu Nou – Sânpetru de Câmpie – Pârâu Crucii – Raciu – Voiniceni – Târgu Mureș.

VINERI, 09.09.2022

Etapa 3, start ora 12.00, finiș ora 16.30

Târgu Mureș – Făgăraș Cetate, 154 km

Târgu Mureș – Ungheni – Căpâlna de Sus – Coroisânmărtin – Zagăr – Dumbrăveni – Biertan – Pelișor – Agnita – Dealu Frumos – Cincu – Rodbav – Soarș – Făgăraș Cetate.

SÂMBĂTĂ, 10.09.2022

Etapa 4, start ora 11, finiș ora 16.30

Cristian – Curtea de Argeș, Curtea Domnească, 209 km

Cristian – Vulcan – Zărnești – Poiana Mărului – Șinca Nouă – Șercăița – Sebeș (Jud. Brașov) – Recea – Drăguș – Victoria – Arpașu de Sus – Cârțișoara – Transfăgărășan – Bâlea Lac – Albeștii de Argeș – Valea Uleiului – Curtea de Argeș, Curtea Domnească.

DUMINICĂ 11.09.2022

Etapa 5, start or 11.00, finiș ora 14.00

Circuit București, Șos.Pavel D. Kiseleff, 96 km

Rond Kiseleff Bd. Regele Mihai I (Șos. Pavel D. Kiseleff) – Arcul de Triumf – Piața Presei Libere – Arcul de Triumf – Bd. Mareșal Constantin Prezan – Piața Charles de Gaulle – Bd. Aviatorilor – Piața Victoriei – Bd. Regele Mihai I (Șos. Pavel D. Kiseleff)

Având în vedere expunerea internațională de care se bucură anul acesta competiția, Federația Română de Ciclism lansează o provocare comunităților de pe traseul Turului României. Aceștia au șansa de a se pune pe harta turismului internațional, dacă ies pe traseu să-i încurajeze pe cicliști prin momente inedite, demne de surprins de către echipele foto-video care documentează Turul.

Liderii grupurilor de inițiativă sunt rugați să-și anunțe intențiile cu cel puțin o zi înainte de trecerea Turului, la adresa de e-mail media@turulromaniei.ro, astfel încât să fie avertizată atât caravana premergătoare, care poate lăsa recuzită de încurajare, cât și echipele foto-video care să surprindă momentul. La finalul turului, fanii de pe pagina de facebook Tour of Romania vor putea vota cel mai frumos eveniment de încurajare.

Turul României 2022 este organizat de Federația Română de Ciclism, în parteneriat cu Ministerul Turismului și Auchan Retail România.

Sponsori tricouri distinctive: Alpro – Tricoul galben, Mandy – Tricoul verde, M&M – Tricoul alb, Orange – Tricoul albastru, Auchan – Tricoul roșu, Federația Română de Ciclism – Tricoul Gri.

Sponsori Eveniment: LaDorna Lactate, Home Garden, Pedigree, Dr. Oetker – Guseppe, Albalact – Zuzu Fit, Pepsi Max, Colgate, Ariel, Elit, Hochland, Biciclete Ozaktac, Olympus, Meda, Help Net, Tissot, Albiniprassa, Joy2Wander, Tissot, Albini Prassa.

Partener mobilitate: Petrom

Apa oficială: Dorna

Partener tehnic: Bellotto

Partener auto: Porsche Inter Auto

Vestimentație asigurată de Nympha.

Parteneri instituționali: Primăriile Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian, Curtea de Argeș.

Partener media: Eurosport1, Eurosport2, Sport Extra, Tvr1, Tvr2, Radio Guerilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.