Luni se inchide circulatia in Piata Libertatii din Satu Mare

Circulatia in Piata libertatii din Satu Mare va fi inchisa luni, 5 septembrie, in intervalul orar 11.00-24.00, intre strazile Al. I. Cuza si 1 Decembrie 1918. Traficul rutier se inchide in vederea desfășurarii evenimentelor Cursa Copiilor și Prezentarea Echipelor din cadrul Turului Romaniei la Ciclism, competitie a carui start se va da de la Satu Mare.

Pentru buna desfășurare a evenimentului Turul României, care are loc în perioada 6-11 septembrie pe un traseu de 850 de km între localitățile Satu Mare, Bistrița, Târgu Mureș, Făgăraș, Cristian (Brașov), Curtea de Argeș și București, circulația pe drumurile din afara orașelor va fi restricționată pe banda de mers a caravanei

Turul României se va putea vedea în 50 de țări, prin intermediul unor rezumate zilnice transmise de Eurosport. Așa că localitățile de pe traseul Turului României au șansa de a se pune pe harta turismului internațional, dacă ies să-i încurajeze pe cicliști prin momente inedite. Și pentru ca aceste momente să nu scape camerelor de luat vederi care însoțesc Turul, îi rugăm pe liderii grupurilor de inițiativă să-și anunțe intențiile cu cel puțin o zi înainte, la adresa de e-mail media@turulromaniei.ro. În acest  fel va fi avertizată și caravana premergătoare plutonului să lase recuzită de încurajare.

Originile Turului României datează de la începutul secolului trecut când, inspirată de Turul Franței, publicația „Revista Automobilă” a organizat Circuitul Munteniei, pe ruta București-Sinaia-Târgoviște-București. Competiția s-a desfășurat între 1910 și 1913, când a izbucnit Primul Război Mondial. În 1934, ziarul „Sportul Zilnic” a organizat prima competiție ciclistă națională – Turului României, supranumită și „Mica Buclă”. Pentru că a fost organizată cu pauze – cea mai notabilă de 10 ani, între 1936-1946 – competiția a ajuns de-abia la ediția 55, deși au trecut 88 de ani de la lansare.

Competiția a început să figuereze în calendarul Federației Internaționale de Ciclism din 2008, iar din 2019 este organizată în parteneriat cu Auchan România. În Turul României se acordă următoarele tricouri distinctive: galben (lider în clasamentul general), alb (lider în clasamentul tinerilor), roșu (lider în clasamentul sprinterilor), verde (lider în clasamentul cățărătorilor) și albastru (lider în clasamentul românilor). Mai multe informații despre Turul României 2022 pe: www.turulromaniei.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.