Zeci de inculpati in cazul vaccinarilor “la chiuveta” de la Vama Petea si-au recunoscut vina

Procurorii DNA Oradea au anunțat că au dispus sesizarea instanței de judecată cu acordurile de recunoaștere a vinovăției a 35 de inculpați în dosarul vaccinărilor ”la chiuvetă” de la centrul din Vama Petea. Aceștia sunt acuzați că ar fi plătit câte 250 de euro pentru a obține certificate de vaccinare, fără să fie imunizați. În continuare, procurorii anticorupție fac cercetări de alți șapte inculpați aflați sub control judiciar și față de 90 de suspecți.

Cei care au încheiat acorduri cu procurorii DNA Oradea sunt acuzați, printre altele, de dare de mită, complicitate la luare de mită, complicitate la fals intelectual și complicitate la fals informatic.

În acordurile de recunoaștere a vinovăției încheiate până în prezent, procurorii au reținut că, în toamna anului 2021, 34 dintre inculpați ar fi remis unui intermediar (care a încheiat și el un acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii anticorupție) câte 250 de euro, în schimbul obținerii unor adeverințe de vaccinare și implicit certificate digitale europene COVID, fără să le fi fost administrate efectiv dozele de vaccin.

Din banii respectivi primiți de la cei 34 de inculpați, intermediarul ar fi remis Danielei Ioana Hoblea, la acel moment asistentă medicală în cadrul Centrului de vaccinare Petea, câte 150 euro/persoană – în total 5.100 euro -, restul păstrându-i pentru sine.

”Cei 35 de inculpați au declarat expres, în prezența apărătorilor aleși, că recunosc comiterea faptelor reținute în sarcina lor, au acceptat încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală și au fost de acord cu felul și cuantumul pedepselor aplicate, precum și cu forma de executare a acestora – între 1 (un an) și 3 (trei) ani cu suspendarea executării pedepsei și interzicerea unor drepturi”, au transmis procurorii DNA Oradea.

Dosarele de urmărire penală privindu-i pe inculpați împreună cu acordurile de recunoaștere a vinovăției au fost înaintate Tribunalului Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.