Nu s-a permis intrarea pe teritoriul României a 15,6 tone de deșeuri

Poliţiştii de frontieră sătmăreni în cooperare cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Satu Mare nu au permis intrarea în ţară a unui automarfar încărcat cu 15,6 tone de deșeuri, constând în textile second hand, pentru care șoferul nu a putut prezenta documentele prevăzute de lege.

Ieri, 31 august, în jurul orei 9.30, poliţiştii de frontieră de la Petea, au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român din județul Cluj.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, haine second hand, de la o societate comercială din Elveția pentru o firmă din judeţul Cluj.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 15,6 tone de haine second hand aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.