Concurs de ciclism pentru copii (Foto)

Turul României aduce competiții de ciclism în Satu Mare. Competiția de ciclism pentru copii este programată luni, 5 septembrie, între orele 15.30-17.40, în Piața Libertății, fiind organizată sub formă de circuit sau contratimp individual. 

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Satu Mare, care este partener în acest an al competiției Turul României.

,,Ne dorim  să promovăm sportul în rândul copiilor și tinerilor, iar dacă prin astfel de competiții, reușim să încurajăm mersul pe bicicletă – recreațional sau ca soluție de transport urban – dar și ciclismul profesionist, este cu atât mai îmbucurător. Ne dorim să încurajăm comunitatea locală să folosească bicicleta ca mijloc de transport în oraș, motiv pentru care am și accesat fonduri europene pentru construirea pistei de biciclete între str. Botizului și Pod Golescu, care este aproape de finalizare.”, a declarat primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Sunt așteptați să se înscrie în competiție copiii cu vârste cuprinse între 2 și 14 ani, care pot concura la următoarele categorii:

 •  Categoria A, născuți între 2008-2009;
  •    Categoria B, născuți între 2010-2011;
  •    Categoria C, născuți între 2012-2013;
  •    Categoria D1, născuți între 2014-2015;
  •    Categoria D2, născuți între 2016-2017
  •    Pișpirici, născuți între 2018-2020 (pot concura și cu triciclete sau biciclete fără pedale).

Organizatorii Turului României, Federația Română de Ciclism și Auchan România îi vor premia pe copiii care se clasează pe primele trei locuri.

„Toți participanții primesc medalii care să le reamintească de acest moment, iar primii trei clasați de la fiecare categorie, feminin și masculin, primesc premii din partea sponsorilor Turului României. Însă cea mai importantă recompensă este că vor fi premiați pe scena mare a Turului României, pe care urcă și cicliștii din plutonul profesionist”, spune Bogdan Brînză, „omul copiilor” de la Federația Română de Ciclism (președintele Comisiei Copii).

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.