ANAF face ravagii. Ce s-a decis ?

ANAF s-a pus pe toți românii și îi va căuta pentru a plăti impozit la stat. Peste 40.000 de curieri se transformă în agenţi ai Fiscului.

Astfel, persoanele fizice care folosesc platforme de tip OLX sau Lajumate.ro, dar şi grupuri de Facebook, pentru a vinde produse prin curier, cu plata ramburs, şi care fac acest lucru în mod regulat urmează să fie căutaţi de Fisc pentru a plăti impozit la stat.

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a pus deja în dezbatere publică proiectul de ordin al preşedintelui Fiscului privind noua legislaţie pentru „plata ramburs“ . Potrivit proiectului, peste 40.000 de curieri şi angajaţi ai Postei vor deveni agenţi ai ANAF.

Adrian Mihai, CEO al firmei de curierat FAN Courier a explicat, că trebuie construită o echipă de oameni care să urmărească acest proces. El a susținut că va fi o cheltuială în departamentul IT, în departamentul financiar şi nu doar, va trebui să am oameni în fiecare zonă care să se ocupe de acest proces.

„Nu suntem încă pregătiţi, dar va trebui să fim“, a spus Adrian Mihai, CEO al firmei de curierat FAN Courier.

În prezent, 42.000 de angajaţi lucrează în companiile de curierat şi în cadrul Poştei Române. ANAF a susținut că este nevoie să-i transforme din curieri în agenţi ai Fiscului mai ales pentru că aceştia sunt intermediari pentru comercianţii online care activează „în zona gri“ şi care „preferă remiterea rambursurilor încasate de operatorii de servicii de curierat de la clienţii finali tot cu numerar“, potrivit unui document disponibil pe site-ul ANAF.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.