Dant la sura si sarbatoarea portului traditional la Soconzel

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Satu Mare, duminică 8 mai, de Ziua Portului Tradițional, a organizat în localitatea Soconzel, cea de-a XIII-a ediție a festivalului folcloric „Danțu’ la șură”.

În deschiderea evenimentului au luat cuvântul: Robert Laszlo – managerul instituției organizatoare; Nicolae Cornea – primarul comunei Socond; Radu Roca – prefectul județului Satu Mare, cât și vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare – Cristian Valer Beșeni.

Organizatorii au mulțumit gazdei – Păcurar Lucian Ilei – cel care a pus la dispoziție șura și gospodăria sa pentru desfășurarea evenimentului, Malvinei Madar Iederan – fiică a satului, de la casa căreia a pornit alaiul în frunte cu ceterașii vestiți ai Codrului, cât și ansamblurilor folclorice participante: Ansamblul Folcloric al Județului „Doruri sătmărene”; Ansamblul Folcloric „Cununița” și „Cununița Năzdrăvană”; Ansamblul Folcloric „Cetatea Codrului” din Ardud; Ansamblului Folcloric din Bicaz, județul Maramureș; Grupul Folcloric din Homoroade; și Dănțăușii din Soconzel și Cuța. Au fost prezenți sute de sătmăreni, și nu numai, dar și mulți primari din întreg județul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.