3 zile de evenimente inedite în Satu Mare

Centrul Cultural „G. M. Zamfirescu” și Primăria Municipiului Satu Mare, alături de partenerii lor, au pus orașul în mișcare în acest weekend, cu 3 evenimente de excepție derulate timp de 3 zile consecutiv!

Joacă și voie bună alături de Lulu cea veselă

Super-eroi și prințese au invadat centrul orașului sâmbăta după-masa, deoarece Lulu de la Caravana Anima a fost din nou pusă pe șotii alături de cei mici!

Așa cum bine știți deja, la data de 7 mai, ora 18.00, platoul de evenimente din centrul orașului a fost locul de întâlnire al celor mai mici, colorați și jucăuși copilași din oraș!

Peste 100 de copii cu vârste cuprinse între 3 și 11 ani s-au distrat de minune alături de Lulu cea talentată și creativă, care a pregătit o mulțime de programe distractive, cântece, dansuri și jocuri care pur și simplu le-a captat atenție copiilor, dar în multe situații chiar și atenția părinților care i-au însoțit pe cei mici.

Nu e prima „Pauză mare cu Lulu” ce se desfășoară pentru copiii din oraș, așadar era clar de la bun început că distracția nu va lipsi nici de această dată, astfel încât cu siguranță și pe viitor vor continua aceste proiecte socio-educative pentru copii și tineri.

Așa cum deja ne-am obișnuit, nici de data asta nu au lipsit spectacolele muzicale interactive, totul fiind transpus într-o poveste muzicală interactivă.

Artă și creație, de Ziua Mamei

În după-amiaza zilei de 8 mai, cu ocazia Zilei Internaționale a Mamei, sătmărencele au avut ocazia de a participa la evenimentul intitulat Ladies Creative Day, desfășurat la Casa Meșteșugarilor din Satu Mare.

Atelierele de pictură experimentală sunt o formă a recreerii, în cadrul cărora, participantele, cu ajutorul unui pictor coordonator, au avut posibilitatea de a reproduce o pictură în stil propriu. Pictorul careian, Aurel Popp, a încercat și în cadrul acestei ediții să vină în întâmpinarea participantelor, cu o pictură care să le ofere cadru și spațiu pentru ca acestea să-și dea frâu liber imaginației și creativității.

Atelierele de pictură experimentală derulate sub egida Ladies Creative Day sunt deja destul de cunoscute în rândul sătmărencelor iubitoare de frumos și artă, fiind concepute de fiecare dată astfel încât toate participantele să-și găsească plăcerea în activitățile desfășurate.

Provocarea creației a fost acceptată și de data asta de către participantele curajoase, care au reușit să deseneze și picteze portretul care a fost ales de pictorul coordonator.

Datorită interesului manifestat de participante, putem afirma cu certitudine că Centrul Cultural va reveni în viitorul apropiat și cu alte ediții de excepție ale evenimentului.

Ziua Europei a fost sărbătorită împreună cu 350 de tineri!

Așa cum ne-am obișnuit deja, ziua de 9 mai este un moment important, care a fost marcat în istoria Europei ca fiind o zi în care sărbătorim semnarea Declarației Schuman.

În Satu Mare suntem și noi alături de acest moment memorabil când, în 9 mai 1950, a fost semnată Declarația Schuman pentru a marca începutul construcției Europei comunitare.

În fiecare an au loc evenimente culturale pentru a marca acest moment important pentru Europa, iar anul acesta Centrul Cultural „G.M. Zamfirescu” și Primăria Satu Mare au decis să organizeze un eveniment nemaivăzut: un flashmob unde au fost invitați sute de tineri din școlile sătmărene. La flashmobul de luni, 9 mai, la ora 13.00 din Piața 25 Octombrie, a răsunat fanfara Liceului de Artă Aurel Popp, intonând imnul Europei, cu alte cuvinte „Oda bucuriei” sau Simfonia a IX-a a lui Beethoven.

Ziua Europei este sărbătorită în zeci de țări din Europa la data de 9 mai, iar la Satu Mare acest moment a fost marcat alături de cei 350 de participanți elevi ai diferitelor instituții de învățământ. Momentul emoționant a atras privirile tuturor sătmărenilor aflați în zona Pieței 25 Octombrie.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.