Vouchere de 50 de euro pentru 2,8 milioane de români

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, spune că proiectul voucherelor pentru populaţie e pe circuitul de avizare, iar valoarea totală a acestui program este de 3,1 miliarde lei. 2,8 milioane de persoane vor beneficia de acest sprijin.

Marcel Boloş a precizat că lista ce beneficiari finali ai acestei legi, după evidenţele de la Casa de Pensii, este undeva la 2,8 milioane persoane.

Mecanismul pe care l-am propus şi pe care sperăm să îl aprobe Guvernul României este că aceste liste de beneficiari, aflaţi în evidenţele Casei de Pensii şi a Agenţiei Naţionale de Plăţi Sociale, este transmisă la Ministerul Fondurilor, care va încărca pe cardurile beneficiarilor contravaloarea acestor tichete sociale şi mai apoi beneficiarii se vor prezenta la magazinele alimentare pentru a cumpăra alimentele de bază de care au nevoie”, a explicat Marcel Boloş.

Ministrul a precizat că începe procesul de distribuire a cardurilor. ”Aici trebuie să avem în vedere că este un număr de 3 miliarde de carduri, care va începe cu data de 1 iunie, aşa cum s-a promis, şi va dura o perioadă de timp până când aceste carduri vor ajunge la beneficiarul final”, a spus ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

Îi asigurăm pe toţi că aşa cum s-a angajat Guvernul României, cardurile vor ajunge la beneficiarii finali şi vor putea să îşi achiziţioneze produsele de bază”, a mai afirmat Marcel Boloş.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.