Polițiștii de frontieră sătmăreni nu au permis intrarea pe teritoriul României a unui camion încărcat cu deșeuri

Ieri, 4 mai, în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră au efectuat, pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra unui automarfar, condus de către un cetăţean român.

Acesta transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, cauciucuri uzate, de la o societate comercială din Germania pentru o firmă din judeţul Bistriţa-Năsăud.

În cadrul verificărilor s-a constatat faptul că mijlocul de transport era încărcat cu 12.200 kg cauciucuri aflate într-o stare avansată de degradare.

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transfer de deşeuri, a fost solicitat sprijin autorizat reprezentanților Gărzii de Mediu Satu Mare care au stabilit că bunurile transportate nu pot intra pe teritoriul României întrucât documentele prezentate erau incomplete.

Conform legislaţiei în vigoare, şoferul mijlocului de transport nu a putut prezenta Anexa nr. 7 la Regulamentul (CE) nr. 1013/2006.

În acest caz, autoritățile de control au dispus nepermiterea intrării pe teritoriul României a bunurilor transportate, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.