Hackerii ruși amenință că vor „distruge România” dacă satmareanul acuzat că i-a ajutat nu va fi eliberat

Gruparea rusă de hackeri anunță, printr-un mesaj pe Telegram, că Ioan Feher, românul de 23 de ani care locuiește în Marea Britanie a făcut parte dintr-un grup al Killnet, dar acuzația că a ajutat cu atacurile cibernetice din România „e o prostie”.

Gruparea Killnet cere eliberarea lui Ioan Feher, amenințând în caz contrar cu atacuri cibernetice asupra mai multor site-uri, inclusiv cel al Ministerului Sănătății.

Fac un apel la Guvernul României! Această persoană nu are nimic de-a face cu Killnet! A fost membru al grupului Telegram. Cum poți să le spui oamenilor tăi că un tip ne-a ajutat cu atacurile? E o prostie. Aveați nevoie de orice persoană care să ia vina pentru prăbușirea României. Lăsați-l în pace. Dacă susține Rusia, asta nu înseamnă că este un infractor. Dacă nu este eliberat în 48 de ore, voi distruge România, Marea Britanie și Moldova”, a transmis gruparea rusă.

Abia atunci veți începe să vă dați seama că ați făcut o greșeală. Atacul asupra României a fost oprit! Aștept decizia dumneavoastră! Aștept și eliberarea lui Ioan Feher!”, mai precizează gruparea.

Poliţiştii români l-au descoperit român şi au trimis toate informaţiie către omologii lor britanici. Tânărul a fost săltat de National Crime Agency.

Potrivit contului personal de Facebook, Ioan Feher este originar din Satu Mare, însă locuieşte în Londra, Marea Britanie, iar în urmă cu o lună şi-a actualizat fotografia de profil la care a ataşat steagul Rusiei şi a menţionat că susţine ţara.

Ioan Feher a fost vizitat, ieri, de poliţiştii britanici, dar şi de poliţiştii români aflaţi în Marea Britanie pentru a acord suport.

Concret, Feher le propunea hackerilor de la Killnet site-uri din România ce ar putea fi atacate şi îi ajuta cu traducerea unor articole, explicându-le care sunt site-urile de ştiri ce sunt împotriva propagandei ruse.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.