Pepeni plini cu pesticide, retrași din două supermarket-uri

Un lot întreg de pepeni verzi din Turcia a fost retras din supermarket-urile Metro și Carrefour, după ce ANSVSA a fost avertizat că aceștia erau plini de pesticide și ar fi pus în pericol sănătatea cetățenilor.

Pepeni plini cu pesticide, retraşi de pe piaţă. Autoritatea Naţională Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) anunţă că un lot de pepeni din Turcia a fost retras de la vânzare.

Potrivit ANSVSA, s-a descoperit că pepenii erau plini de pesticide şi ar fi pus în pericol sănătatea oamenilor.

Vă informăm că am fost notificați de către furnizorul SC Microfruits SRL să inițiem retragerea de la comercializare și de la clienți a lotului 108 de pepeni verzi din Turici. Motivul rechemării: depășire valori admise de reziduuri pesticide – Bromopropilat și Imidacloprid.

În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să-l returnați în magazinele Metro Cash & Carry România SRL până pe 13.05.2022, urmând să primiți contravaloarea lui”, anunță ANSVSA.

Produsele au fost comercializate în perioada 18-20 aprilie. Și Carrefour retrage lotul 108 din pepenii verzi din Turcia, vânduți în aceeaşi perioadă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.