Incineratorul pentru cadavrele animale de la Satu Mare, zace nefolosit

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a solicitat ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, sprijin în vederea creării unui parteneriat între Consiliul Județean Satu Mare și ANSVSA în vederea utilizării în comun a incineratorului mobil destinat cadavrelor de animale.

În acest moment, incineratorul mobil se află în patrimoniul Direcției Sanitare Veterinare Satu Mare, însă zace neutilizat din cauza unor probleme birocratice. Odată creat acest parteneriat, incineratorul ar servi constant serviciilor de incinerare a cadavrelor de animale, care intră în atribuțiile directe ale Consiliului Județean.

Ministrul Agriculturii a promis că va face demersurile necesare la nivel guvernamental astfel încât incineratorul să intre în custodia Consiliului Județean Satu Mare.

Adrian Chesnoiu s-a aflat astăzi într-o vizită de lucru în județul Satu Mare și s-a întâlnit la Consiliul Județean cu președintele Pataki Csaba, vicepreședintele Ioan Rus, administratorul public al județului, Kovács Maté, primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor și cu deputații Magyar Lóránd și Nagy Szabolcs. Ministrul a fost însoțit de secretarul de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, Gheorghe Cârciu. Întâlnirea a fost urmată de o ședință de lucru cu primarii și fermierii din județ, la sediul Instituției Prefectului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.