Tinerii satmareni, în dialog cu municipalitatea

Luni, 2 mai, la Casa Meșteșugarilor, primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor a avut o întâlnire cu reprezenații tinerilor de la liceele din municipiul Satu Mare. Cadrul de discuție s-a dorit a fi unul relaxant și prietenos, iar tinerii au fost deschiși să împărtășească problemele pe care le întâmpină, precum și principalele nevoi pe care le au. 

Întâlnirea a fost facilitată de inspectorul școlar pentru activități extrașcolare, Nicu Sever Miclăuș, care a fost și el prezent la discuțiile cu reprezentanții tinerilor. 

Temele principale de discuție au fost legate de provocările cauzate de pandemie, implicarea în activitățile de voluntariat, accesul la resursele financiare și la spațiile pentru tineri, integrarea pe piața muncii după absolvire, proiectele și evenimentele pentru tineri, dezvoltarea infrastructurii școlare și sportive. 

Primarul municipiului Satu Mare a subliniat că își dorește să îmbunătățească calitatea şi numărul de oportunităţi disponibile tinerilor și că după doi ani de pandemie o astfel de întâlnire este importantă pentru ca municipalitatea să reintre în contact cu nevoile tinerilor sătmăreni.

Tinerii sunt și trebuie să fie motorul acestui oraș. Ei reprezintă noile generații care vor continua proiectele la care noi muncim astăzi, iar investițiile pe care le realizăm pentru ei sunt de fapt investiții în viitorul acestui oraș. Dorim să avem un dialog permanent cu ei, să le cunoaștem nevoile și să ne implicăm punctual în rezolvarea problemelor lor. Cu această ocazie am vorbit și despre prioritățile pe care le avem în domeniul tinererului și am toată încredere că ne putem baza pe ei pentru a face din municipiul Satu Mare un oraș mai colorat și mai dinamic. Vom mai avea astfel de întâlniri și suntem deschiși să le primim sugestiile și propunerile oricând!”, a spus primarul municipiului Satu Mare, Kereskényi Gábor.

Totodată, în cadrul discuțiilor s-a subliniat necesitatea continuării unor proiecte care se derulează în colaborare cu ONG-urile din oraș pentru a crea cât mai multe oportunităţi de dezvoltare pentru tinerii sătmăreni şi pentru oraşul Satu Mare.


Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.